Motru: 800.000 de lei pentru apa căzută din cer. Primar: Să nu am inundații în oraș

Toate primăriile din Gorj încep să fie notificate că trebuie să plătească apa de ploaie de luna viitoare. În același timp, tot mai mulți primari se revoltă și amenință că nu vor plăti facturile. După ce edilul din Rovinari a anunțat că este dispus să rupă contractul cu Aparegio, primarul de la Motru a transmis că plăteaște apa pluvială în anumite condiții. Una dintre acestea este să nu mai fie inundații în oraș după fiecare ploaie mai serioasă.

În jur de 800 de mii de lei ar trebui să plătească autoritățile din Motru pentru apa căzută din cer într-un an. Autoritățile au primit adresa prin care sunt anunțate că, din iunie, vor plăti și apa meteorică. Primarul Gigel Jianu nici nu vrea să audă de așa ceva mai ales că, în oraș, sunt multe zone unde canalizarea nu face față căderilor mari de precipitații și se inundă multe străzi după fiecare ploaie torențială.

„Nu va fi în condițiile propuse de către Aparegio. Există un cadru legal, o lege din 2006 - 2007. Cum nu s-a aplicat până acum, ar putea să nu se aplice nici mai departe. Cei de la Aparegio ne-au spus că au primit o recomandare de la Curtea de Conturi ca, în facturi, să se regăsească și plata apelor pluviale, care ajung în canalizări. Evident că nu suntem de acord nici cu suprafețele pentru care ar fi vrut Aparegio să se plătească evacuarea apelor de ploaie. Unele canalizări conduc apa direct la emisar și nu prin stația de epurare. Au invocat că și aceste canalizări trebuie întreținute. Eu am făcut niște propuneri. Nu se poate să soliciți plata unui serviciu fără să ai și tu o obligație”, a explicat Jianu, la Radio Infinit.

Jianu a impus și condiții pentru a plăti apa de ploaie. Dacă Aparegio curăță toate canalizările, investește în sistemul de alimentare cu apă și canalizare și se asigură că nu va mai fi inundat orașul, este dispus să plătească și apa de ploaie. „Dacă plătim evacuarea apei de ploaie, să nu am inundații în oraș. Să nu le am atunci când plouă, nu după 3-4 zile când reușește canalizarea să evacueze apa de ploaie. Aparegio are obligativitatea să-mi evacueze apa atunci când plouă. Sunt câteva zone în oraș, unde se acumulează apa, băltește. Îți plătesc serviciul acesta, dar vreau să beneficiez așa cum trebuie de el. Să-și curețe canalizările, nu doar să încaseze bani. La Motru, au făcut un calcul și s-a estimat cât ar trebui să plătim. Ajungea aproape la 8 miliarde de lei la întreaga suprafață a orașului”, a mai transmis primarul Gigel Jianu.

Vizualizări: 2,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: