Aparegio, amenințată cu judecata

Primăria Târgu Jiu are în plan să dea în judecată Aparegio, după ce societatea de apă și canal a majorat tarifele. Târgujienii vor plăti mai mult la apă de luna viitoare. Primarul Marcel Romanescu este de părere că tarifele au fost majorate fără temei legal, pentru că nu au fost aprobate de consilierii locali.

Cu 7% va crește factura la apă și canal din luna iunie. Chiar dacă Aparegio a invocat faptul că prețurile nu au mai crescut de aproape șase ani, primarul Marcel Romanescu susține că noile prețuri ar fi trebuit aprobate în Consiliul Local.

“Ne gândim foarte serios, după discuțiile pe care le vom avea cu asociațiile de locatari din Târgu Jiu, să acționăm în instanță societatea Aparegio pentru acele creșteri de tarife pe care le-a impus cetățenilor din Târgu Jiu. După părerea noastră, societatea Aparegio, înainte de a trimite acele somații către proprietari, trebuia să aștepte și o hotărâre în Consiliul Local. Adică Consiliul Local trebuia să aprobe noile tarife pentru apă și canal la cetățenii din Târgu Jiu. Voi avea o discuție, în primul rând, cu aparatul nostru juridic, după care voi discuta cu asociațiile de proprietari pentru găsirea unei soluții”, a fost anunțul primarului Marcel Romanescu.

Așa s-a ajuns în situația ca târgujienii să plătească mai mult pentru apa care ajunge în canalizare decât pentru cea potabilă. 2,82 lei/mc, pentru apa potabilă, respectiv 3,02 lei/mc, cu TVA, pentru canalizare-epurare sunt noi tarife practicate de Aparegio.

Vizualizări: 1,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: