Restricții la Penitenciarul Târgu Jiu pentru rudele deținuților

Penitenciarul Târgu Jiu a impus noi restricții. De această dată, îi vizează pe cei care vin să viziteze persoanele încarcerate aici. Într-un comunicat de presă, oficialii închisorii au transmis persoanelor care au călătorit în zonele atinse deja de virusul Covid 19 ori au intrat în contact cu alți oameni care au călătorit în aceste țări sau dacă au simptome specifice coronavirusului să nu vină la vizitele programate în Penitenciar pentru că nu le va fi permis accesul.

“Dat fiind contextul epidemiologic generat de răspândirea virusului COVID-19 inclusiv pe teritoriul României, precum şi în considerarea măsurilor de prevenţie adoptate la nivelul sistemului penitenciar, Penitenciarul Târgu Jiu  informează: Persoanelor vizitatoare (aparţinători ai persoanelor private de libertate) care au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie a.c., în afara teritoriului României (în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19), au cunoştinţă că ar fi intrat în contact cu persoane care au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie a.c., în afara teritoriului României (în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19), manifestă stări febrile, tuse, dificultăţi respiratorii, dureri musculare sau stări de oboseală şi care şi-au programat sau intenţionează să se programeze pentru vizitarea unor persoane private de libertate, nu li se va permite accesul în unităţile penitenciare”, a fost anunțul reprezentanților Penitenciarului Târgu Jiu.

Măsura anunțată luni este una temporară. „Facem apel la înţelegere şi la conştientizarea importanţei aplicării tututor măsurilor de natură a preîntâmpina orice situaţie de risc, atât pentru protecţia persoanelor private de libertate, a angajaţilor unităţilor penitenciare, cât şi a vizitatorilor. Subliniem caracterul temporar al acestei situaţii”, se mai arată în același comunicat.

În penitenciarul din Târgu Jiu, sunt încarcerate peste 250 de persoane. Deja, de câteva zile, nu mai sunt încarcerate aici alte persoane după ce psihologul unității a fost izolat la domiciliu. Mai mulți deținuți au fost și ei în izolare după ce au fost consiliați de psiholog și nu au mai avut voie să iasă din celule. Toți condamnații au fost duși direct la Penitenciarul din Craiova în ultima săptămână. (A.A.)

Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: