Paturile ATI Covid, monitorizate zilnic

Directorii sanitari din direcţiile de sănătate publică vor fi obligați să verifice zilnic situația paturilor ATI din unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19. Acestea trebuie raportate în platforma electronică „Alerte MS”.

„Specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății au considerat necesar ca personalul împuternicit de ministrul Sănătăţii din cadrul direcţiilor de sănătate publică județene și a municipiului București să efectueze zilnic acțiuni de monitorizare și verificare a paturilor ATI COVID-19 din unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19 pentru a crește acuratețea datelor privind situația paturilor ATI alocate pacienților cu infecție COVID-19”, a anunțat Ministerul Sănătății.

La spitalul-Covid din Târgu-Cărbunești, paturile ATI sunt pline cu bolnavi. „Aproape toate paturile, 14, sunt ocupate la terapie intensivă. Pacienți sunt din toate părțile – Gorj, Dolj, Mehedinți, Olt și Sibiu. Cele mai grave cazuri sunt din județele limitrofe. Cu excepția celor de la ATI, în spital mai sunt internați 17 pacienți”, a spus Constantin Tîrziu, managerul spitalului din Cărbunești.

În Gorj, rata de infectare este una redusă, sub 0,5 cazuri la mia de locuitori.

Vizualizări: 773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: