Pavel scoate romii în stradă. „Stăm trei zile în faţa primăriei”

Liderul Partidei Romilor Gorj, Nelu Pavel, este hotărât să scoată din nou romii în stradă, pentru că Primăria Târgu Jiu nu pune la dispoziţie un spaţiu unde să funcţioneze târgul de haine vechi. Va fi un protest de trei zile, ameninţă liderul romilor.

Romii susţin că nu mai au siguranţa că pot rămâne la târgul de la Coleus, aşa cum îi spun localnicii, pentru că proprietarul halei de acolo caută să îi dea altă utilizare. Spaţiul a fost închiriat ani la rând de primărie la un tarif uriaş, de 17.850 de lei pe lună, deşi încasările din bilete şi din închirierea meselor erau de 20 de ori mai mici. Rezilierea acestui contract a fost primul robinet închis de primarul Marcel Romanescu, prin care se scurgeau banii publici. Romii au ieşit şi atunci în stradă, dar până la urmă au închiriat singuri spaţiul cu 5.000 de lei pe lună la început, iar mai apoi cu 4.000 de lei pe lună.

Nelu Pavel spune că romii nu mai au siguranţă că pot rămâne acolo şi cere soluţii de la primarul Marcel Romanescu. În caz contrar va scoate din nou romii în stradă, dar nu pentru un protest de o oră, ci de trei zile. „Eu am făcut o adresă, aştept un răspuns de la primărie. Nu avem nicio siguranţă şi ne aşteptăm de pe o zi pe alta ca romii care se ocupă de comercializarea de haine vechi să nu mai aibă de unde îşi scoate pâinea. Vor fi sute şi mii de oameni la ajutorul social”, a spus Pavel.

Nelu Pavel spune că nu doar romii vor fi afectaţi de închiderea târgului de haine vechi, ci şi populaţia care se îmbracă de acolo. „Dacă nu găsesc o soluţie, o să fac un miting, o să fie un miting pe o perioada mai îndelungată, poate o să stăm trei zile în faţa primăriei”, a spus Pavel.

Acesta a explicat că, deocamdată, Partida Romilor plăteşte 4.000 de lei lunar pentru acel spaţiu. Contractul făcut în iarnă era iniţial pe 5.000 de lei, dar romii au spus că nu pot plăti atâţia bani.

Vizualizări: 1,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: