Meditaţii gratuite înainte de „Bac-ul tomnaticilor”

Profesorii de la trei licee de prestigiu din Târgu Jiu sunt dispuşi să facă pregătire gratuit cu liceenii care urmează să susţină examenul de Bacalaureat luna viitoare. Directorii de licee au primit temă de la şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj să anunţe dascălii din şcoli să facă meditaţii cu elevii.

Profesorii de limba română, matematică, istorie sau biologie urmează să organizeze meditaţii, în fiecare şcoală, unde se va susţine examenul de Bacalaureat. Prima probă va fi luna viitoare. „Am cerut să mi se comunice programul de pregătire a candidaţilor pentru Bacalaureatul de toamnă. Pe 20 august e deja prima probă scrisă, la Limba şi literatura română. Le-am cerut directorilor, în mod expres, să anunţe profesorii de română, matematică şi să facem un efort să-i chemăm la şcoală şi să-i pregătim”, a transmis Ion Işfan, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

Peste o mie de liceeni sunt aşteptaţi să se înscrie la „Bacul tomnaticilor”. „Din 1300 de posibili candidaţi la Bacalaureat, sunt peste 1200 deja înscrişi. Mai sunt o sută şi ceva de corigenţi. Numai 600 din ei vor susţine toate cele trei probe. Ceilalţi susţin o probă sau cel mult două. Este mult mai simplu să pregăteşti un candidat la proba pe care o are de susţinut, să-l chemi la şcoală şi să discute cu profesorii de specialitate”, a fost mesajul lui Ion Işfan.

VOLUNTARI

Profesori de la Colegiile Naţionale „Tudor Vladimirescu”, „Ecaterina Teodoroiu” şi „Spiru Haret” s-au oferit să facă lecţii cu viitorii candidaţi. „Să nu lase vara să treacă şi să ne uităm la toamnă la rezultate pe care nu şi le doreşte nimeni”, a încheiat şeful ISJ Gorj.

Vizualizări: 640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: