Protest neaprobat împotriva spitalului din Rovinari

Grigore Dragomir a decedat la câţiva zeci de metri de poarta spitalului din Rovinari, după ce i s-a comunicat că nu sunt locuri pentru a fi internat. Acum, la nici două săptămâni de la tragedie, un consilier local, rudă şi cu bărbatul decedat, a solicitat autorităţilor locale permisiunea de a organiza un miting de protest în faţa spitalului din localitate. Primăria Rovinari i-a respins însă cererea.

Solicitarea depusă de şeful PSD Rovinari, Constantin Pistolea, autorităţilor locale viza participarea a circa 100 de persoane, rude şi prieteni ai decedatului, dar şi oameni nemulţumiţi de modul în care este desfăşurat actul medical la spitalul din Rovinari. „Cel mai mult ne-a supărat reacţia pe care a avut-o managerul spitalului după moartea pacientului. Nu am văzut scuze sau un pic de compasiune pentru aparţinători, doar ideea că pacientul e de vină, ceea ce nu este normal”, ne-a precizat Pistolea.

Autorităţile locale au analizat cererea acestuia miercuri la prânz şi au decis să nu aprobe desfăşurarea acţiunii de protest. Primarul Robert Filip spune că locul ales de către organizator este unul care nu întruneşte condiţiile pentru o astfel de manifestare şi de aceea s-a ajuns la respingerea cererii. „Cei de la Jandarmerie ne-au spus foarte clar că pe legislaţia actuală nu se poate organiza un miting în curtea spitalului. Dacă se solicita pentru o altă locaţie din oraş, nu cred că era vreo problemă, dar atâta timp cât cei de la Jandarmerie ne-au spus clar că nu în curtea în spitalului, atunci nimeni din comisie nu şi-a asumat responsabilitatea de a da un aviz ilegal”, a explicat primarul.

Constantin Pistolea, participant la mitingul pe care partidul său l-a organizat la Bucureşti pentru susţinerea Guvernului, inclusiv a politicilor din domeniul sănătăţii, spune că nu ştie dacă va mai depune o nouă cerere pentru o altă locaţie din Rovinari. „Noi voiam să mergem la spital în cadru organizat, vineri seara, când e mai puţină lume, pacienţii pleacă şi ei acasă. Speram ca de la ferestre să fim auziţi de cei din conducerea unităţii sanitare că, aşa, dacă ne ducem oriunde în oraş, nu văd care este efectul. Putem face pe platoul de la Casa de Cultură, dar tot e distanţă faţă de spital. Nu ştiu dacă voi mai depune o nouă cerere”, a menţionat Pistolea.

Grigore Dragomir, angajat al Termocentralei Rovinari, a murit cu două săptămâni în urmă după ce la spital i s-a comunicat că nu ar fi locuri unde să poată fi internat. Bărbatului i s-au administrat două injecţii, iar după cea de-a doua a plecat spre casă, la câţiva paşi făcuţi de la ieşirea din curtea spitalului el picând pe stradă. Mai multe femei au încercat să îi acorde primul ajutor, după ce medicul de gardă al unităţii medicale a refuzat să îşi părăsească postul pentru a vedea dacă poate face ceva pentru ajutorarea pacientului. De asemenea, echipajul medical al salvării parcate mai tot timpul în curtea spitalului a refuzat să meargă să îl ajute pe Dragomir pe motiv că nu există un apel la 112 pentru a putea face deplasarea. În cele din urmă, oamenii de pe stradă l-au apelat pe fiul bărbatului, poliţist la Rovinari, acesta venind cu maşina pentru a-l transporta la spital pe omul grav bolnav. Pacientul a murit însă până să ajungă la spital, ulterior fiind deschise mai multe anchete.

Vizualizări: 2,851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: