Pe cine a reclamat CE Oltenia la Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează două sesizări transmise de către Complexul Energetic Oltenia, arată un document primit la redacţie. Sesizările vizează „o posibilă denaturare a concurenţei de către anumite întreprinderi, în cadrul unor proceduri de achiziţie publică” organizate de CE Oltenia. Răspunsul Consiliului Concurenţei este legat de raportul Corpului de control al ministrului Energiei.

Raportul Corpului de control al ministrului Energiei face referire la achiziţia de contracte de CO2 de către CE Oltenia, unde a fost constatat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro, dar şi la achiziţia de gaze naturale, unde a fost constatat un prejudiciu de 4,3 milioane de lei. De asemenea, raportul face referire la achiziţia serviciilor de transport al salariaţilor.

Consiliul Concurenţei nu precizează în documentul citat ce anume a reclamat compania din Gorj. Cert este că afacerea gazelor naturale a fost una care a determinat CE Oltenia să dea în judecată furnizorul Tinmar Gas.

„Pandurul” a prezentat această poveste anul trecut. Complexul Energetic Oltenia a anulat la începutul lunii august 2017 procedura de achiziţie pentru aprovizionarea cu gaze naturale, deoarece câştigătorul Tinmar Gas a venit cu un preţ mult peste valoarea estimată. Procedura a fost reluată de două ori, câştigător fiind tot Tinmar, dar la preţuri şi mai mari. Complexul Oltenia a reţinut garanţia de bună execuţie pentru primul contract, dar furnizorul de gaze s-a adresat instanţei, unde a demonstrat că modalitatea de încetare a contractului prin denunţare unilaterală, cu un preaviz de 21 de zile, era prevăzută în contractul dintre părţi.

Vizualizări: 1,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: