Fără retehnologizare în cariere. „Utilajele pun în pericol viaţa oamenilor”

Nu se întrevede vreo şansă ca utilajele din cariere să fie retehnologizate. Din lipsă de fonduri, compania energetică anunţă că se vor face doar reparaţii şi mici revizii la utilajele folosite de mineri. Din cariere, oamenii trag un semnal de alarmă. Multe dintre utilaje le pot pune viaţa în pericol.

Întrebaţi de salariaţii din cariere când vor putea munci cu utilaje mai moderne, oficialii din CE Oltenia anunţă că nu sunt bani pentru o retehnologizare. „Utilajele şi echipamentele din cariere, bineînţeles, că nu sunt noi. O să încercăm să facem reparaţii, revizii. Stabilim priorităţile. Ne-am dori să retehnologizăm toate carierele în acest an, dar trebuie şi resurse pentru asta”, a transmis Sorin Olaru, directorul Direcţiei de Resurse Umane din cadrul CEO.

Sindicaliştii susţin că toate reparaţiile s-au făcut de mântuială, iar multe utilaje sunt periculoase chiar şi pentru cei care lucrează cu ele. „Retehnologizări la nivel de utilaje nu s-au făcut deloc. S-au făcut reparaţii în grabă. Sunt numai pe hârtie retehnologizările făcute. Se fac mici reparaţii, mai mult improvizaţii. Nu aduc piese, nimic. Utilajele sunt în stare critică şi pot pune în pericol viaţa minerilor care lucrează pe aceste utilaje”, a spus liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

În plus, sindicalistul le reproşează şefilor din companie că au cheltuit sume importante pentru a-şi cumpăra autoturisme de teren, iar condiţiile din cariere au rămas la fel de ani buni. „Nu s-a investit deloc. Nu s-au investit nimic. Nu sunt bani, dar sunt bani pentru autoturisme de lux. Sunt bani pentru secretarele lor, pentru salarii, pentru Consiliul de Supraveghere? Unde sunt banii Complexului? S-o lase baltă cu această scuză! De ce n-au zis: «Hai să tăiem din salariile noastre babane şi să mai dăm şi la minerii ăia amărâţi»”, s-a întrebat, retoric, Bunoaica.

Vizualizări: 1,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: