Minerii, fără echipament de iarnă

Chiar dacă temperaturile au scăzut simţitor în judeţul Gorj şi a şi nins, nu toţi minerii şi energeticienii au echipamente de iarnă. Bocancii încă nu au ajuns în multe cariere. Şefii companiei energetice anunţă că echipamentele se distribuie şi vor ajunge la salariaţii din producţie până la sfârşitul acestei luni.

Semnalul de alarmă l-au tras minerii. A venit iarna, dar nu toţi au primit echipamentele de protecţie. „Noi nu avem echipament de iarnă. Ni se spune că vine şi nu mai vine. A venit iarna. Poate ne spune şi nouă cineva când vom primi acele echipamente de protecţie”, a fost mesajul unui miner din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Ion Ruşeţ, consilierul personal al directorului Sorin Boza, a explicat că există o întârziere la acest capitol, dar toţi angajaţii vor primi echipamentele până la finalul lunii noiembrie.  „Termenul asumat pentru acordarea echipamentului de iarnă, mă refer şi la bocancii care, până în momentul de faţă, nu au ajuns în toate magaziile, a fost 29 noiembrie. Acesta este termenul asumat. Astăzi (n.r. marţi) am finalizat evaluările la termocentrale şi ELCFU. Pe unde am trecut noi, în special la ELCFU, exista acest echipament de iarnă, mai puţin bocancii. S-a trecut la acţiunea de distribuire către salariaţi. Se va finaliza la finalul acestei săptămâni această acţiune. Există o întârziere pentru bocanci. Se cunoaşte, dar nu ştiu detaliile. În mare parte, a început procesul de distribuire a echipamentelor”, a declarat Ruşeţ, la un post de televiziune.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: