Parcometre blocate în Târgu Jiu! Romanescu acuză un sabotaj

Implementat de puțin timp, sistemul de parcare din Piața Centrală a fost blocat două zile la rând. A fost nevoie să fie chemați la Târgu Jiu specialiști de la Cluj ca să găsească problema: bancnote rupte introduse în aparate. Primarul Marcel Romanescu susține că are dovezi că stă în fața unui nou sabotaj la adresa sa.

Edilul a explicat ce l-a făcut să creadă asta după ce târgujienii au avut parte de bătăi de cap, zilele trecute, când au fost nevoiți să parcheze în zona Pieței Centrale. „Faptul că s-au blocat cele două parcometre în cele două zile ridică anumite semne de întrebare. Acum am și confirmarea faptului că nu este întâmplător. Prima dată, s-a blocat parcarea de la Super 2000. Ulterior s-a blocat și parcarea de la Rodna, după aproape o lună de funcționare. Când s-au deplasat cei de la Cluj, pentru că a trebuit să vină echipa de la Cluj care a implementat aceste parcometre, a găsit mai multe bancnote introduse în acei suporți, bancnote rupte sau tăiate. Normal că o parte din acele bancnote erau lipite cu scotch. Fiind un sistem care preia bancnota de la intrare și o repartizează pe valoare, sistemul s-a încălzit și substanța care a fost pusă pe bancnotă s-a impregnat. Vreau să cred că e doar o greșeală. Ca să ți se blocheze ambele în două zile consecutive, îmi permit să cred că pot să fie și alte lucruri la care mă așteptam”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Și nu a fost singura problemă descoperită în parcări: „Am mai pățit astfel de probleme. O parte dintre camerele pe care le aveam îndreptate spre intrarea de la parcări, în timpul nopții, erau deplasate în altă direcție. De fiecare dată, la prima oră, la 7, nu mai recunoșteau numerele de înmatriculare pentru că acele camere trebuie să aibă o poziție fixă și să bată exact pe numărul de înmatriculare pentru ca atunci când mașina părăsește parcarea, să se poată ridica bariera automat”, a mai explicat edilul.

În plus, primarul a mai anunțat că, în curând, va fi stabilită taxă și pentru parcarea subterană de la Complexul Sportiv Municipal. Cei care vor să parcheze mașinile pe locurile publice din jurul primăriei vor scoate din buzunar câte doi lei pe oră sau cinci lei pe zi.

Vizualizări: 1,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: