Pedeapsă mărită pentru un recidivist violent

Cu câteva luni în plus ar urma să stea în spatele gratiilor tânărul din Băleşti care în decembrie 2016 şi-a atacat un prieten cu cioburile de la o sticlă de bere spartă intenţionat de acesta. Vasile Mădălin Roşoiu s-a luat atunci la ceartă cu Nicolae Stamatoiu şi nu a avut nicio ezitare în a-l ataca în zona gâtului cu cioburile de la sticla de bere. Fapta respectivă i-a adus luna trecută o condamnare definitivă de 5 ani de închisoare, mai ales că medicii au constatat că viaţa victimei a fost pusă în pericol.

Serviciul de Probaţiune Gorj a cerut însă în instanţă ca judecătorii să ia act de faptul că Roşoiu mai avea o condamnare, una de 1 an de zile cu suspendare, după ce a refuzat să îi fie recoltate probe biologice pentru a-i fi stabilită alcoolemia. Ambele pedepse au fost contopite acum de magistraţii gorjeni într-una singură şi pedeapsa de 5 ani a devenit una de 5 ani şi 4 luni, perioadă pe care bărbatul violent trebuie să o petreacă în spatele gratiilor. Instanţa a reînnoit mandatul emis pe numele său şi i-a interzis acestuia să ia legătura sau să se apropie de victima sa după executarea pedepsei.

Roşoiu este în arest din ziua în care a comis tentativa de omor, 10 decembrie 2016, iar toată această perioadă urmează să îi fie scăzută din pedeapsa pe care a primit-o acum.

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: