Pensii speciale pentru deputaţi, votate de Weber şi Popeangă

Parlamentarii Partidului Social Democrat (PSD), filiala Gorj, văd cu ochi buni proiectul prin care ar urma să beneficieze de pensii speciale. Proiectul se află deja în discuţia grupurilor parlamentare şi prevede ca pentru un mandat parlamentarii să primească 1.200 de lei peste pensia normală, iar cei cu mai mult de trei mandate pot ajunge şi la 3.600 lei. Proiectul a fost semnat de aproape 300 de parlamentari, spun deputaţii gorjeni.

Deputaţii şi senatorii ar urma să beneficieze de pensii speciale dacă iniţiativa legislativă ce prevede acest lucru trece de Camera Deputaţilor. Proiectul este unul susţinut şi semnat de parlamentarii PSD de Gorj care au precizat ieri că au dreptul să beneficieze de pensii „decente”, câtă vreme anii din mandate nu se pun la vechime în muncă.

Mihai Weber, deputat PSD, susţine acest proiect însă nu îşi asumă faptul că PSD este iniţiatorul. „Au fost mai multe persoane care au venit cu această propunere, de la toate partidele. Este un proiect iniţiat de marea majoritate a parlamentarilor, sunt 300 de semnatari din toate partidele politice, un proiect prin care se doreşte o pensie decentă. Fireşte, fiind vorba de o iniţiativă legislativă cu siguranţă va suferi modificări şi forma finală ar putea fi alta. În privinţa parlamentarilor, este o ciudăţenie a legislaţiei pentru că anii din cadrul fiecărui mandat nu se pun ca vechime în muncă şi sunt parlamentari cu mai multe mandate care trebuie să-şi asigure un venit decent la vârsta pensionării”, a declarat Mihai Weber, deputat PSD.

Alt pesedist care susţine pensiile „speciale” este Vasile Popeangă. Acesta a ţinut să precizeze că nu este vorba doar de parlamentari, ci şi de pensiile aviatorilor, militarilor sau grefierilor. „Nu este vorba doar despre pensiile parlamentarilor. Este vorba şi despre pensiile aviatorilor, militarilor, grefierilor sunt vreo opt categorii care intră în acest proiect de lege. Guvernul PSD vrea să repare tot răul făcut de Guvernul Boc care a tăiat şi pensiile speciale. Într-adevăr este vorba şi despre pensiile parlamentarilor, dar nu mi se pare nimic ieşit din comun. Eu am votat pentru acest de proiect de lege”, a declarat Vasile Popeangă, deputat PSD.

Grupul parlamentarilor PNL din judeţul Gorj nu susţine însă această iniţiativă legislativă. Niculina Mocioi, deputat PNL de Gorj, a precizat ieri că nu va vota pentru acest proiect şi că nu se regăseşte printre semnatari. „Grupul Partidului Naţional Liberal nu susţine acest proiect, nu ştiu dacă au fost semnatari de la PNL, dar votul va fi unul electronic şi atunci se va afla cu siguranţă cine susţine acest proiect şi cine nu”, a declarat Niculina Mocioi, deputat PNL Gorj. Potrivit proiectului, parlamentarii cu un singur mandat ar urma să primească 1.200 de lei peste pensia normală, cei cu două mandate-2.400 de lei, cei cu trei sau mai multe mandate - 3.600 de lei.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: