Mocioi: Ponta vrea să-l salveze pe Ciurel cum l-a salvat pe Şova

Deputatul PNL Gorj, Niculina Mocioi, a susţinut ieri în plenul Parlamentului cauza minerilor şi energeticienilor de la CE Oltenia, dezbaterile pe moţiunea pe energie durând circa 3 ore. Mocioi i-a atacat dur pe premierul Victor Ponta şi pe Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia. A spus că Ponta vrea să-l salveze pe Ciurel, aşa cum l-a salvat pe Dan Şova. A amintit că Ponta şi Ciurel au declarat în campanie că nu dau oameni afară, iar acum vor fi concediate 2.133 de persoane, cei care rămân au venituri mai mici şi vor fi închise 25% din capacităţi. Niculina Mocioi a declarat că moţiunea este un răspuns la strigătele din stradă ale minerilor şi ale celor care au intrat în greva foamei şi s-au blocat în subteran.

Mocioi a susţinut că PNL vrea ca „ministrul Andrei Gerea să-şi facă treaba, să ia măsuri şi să pună pe primul loc compania şi miile de persoane care depind de aceasta, şi nu pe directorul Ciurel“! Deputata a mai declarat că în ultimii ani Ciurel a luat note proaste la management, dar a luat note bune în „carnetul de partid“. Mocioi a amintit că în 2014, premierul Victor Ponta s-a lăudat că „a salvat şandramaua”, dar compania era pe pierderi! „Poate vă întrebaţi: Victor Ponta nu a făcut nimic pentru judeţul unde a fost ales deputat? Ba da. L-a pus director pe Laurenţiu Ciurel, care şi-a mulţumit colegii de partid prin angajări politice! Ponta declara că nu vor fi concedieri, iar în 2015 au fost şi tăieri de venituri şi vor fi şi concedieri“.

Liberala a susţinut că Victor Ponta îl menţine pe Ciurel la CE Oltenia, în ciuda rezultatelor dezastruoase. „Fiind ocupat cu batjocorirea salariaţilor, tăierea drepturilor, discriminării lor şi scăderea cotei de piaţă a CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel a uitat că era pus acolo pentru a face compania viabilă, pentru a obţine profit. (...) Trebuie să plece pentru că Laurenţiu Ciurel este urmărit penal în dosarul contractelor de consultanţă cu Casa Şova. Ponta l-a salvat pe Şova şi vrea să-l salveze şi pe Ciurel“, a mai spus aceasta. Reamintim că parlamentarii au votat încuviinţarea arestării lui Dan Şova în dosarul contractelor de avocatură de la complexuri, dar Senatul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu doreşte să respecte legea.

„Votaţi ca să fiţi votaţi!“

În cele câteva minute la tribuna Parlamentului aceasta a amintit şi de amenda pe care a încasat-o Laurenţiu Ciurel de la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. Pe final, liberala a criticat lipsa unei strategii energetice. Guvernul Ponta a lansat două capitole din Strategia Energetică, care, spunea Gerea, prezintă starea de fapt a sistemului energetic. „Situaţia de fapt a sistemului energetic din România este în această moţiune! Această moţiune arată realitatea sistemului şi a angajaţilor din acest sector minier şi energetic: investiţii zero, mii de concedieri, huzur pe bani publici, salariaţi batjocoriţi şi lipsă de viziune şi prognoză“!

Liberala a subliniat că una din solicitările făcute prin moţiune, demiterea lui Ciurel, arată că instituţiile nu funcţionează. „Iată că printr-o moţiune se cere ministrului energiei să demită un director al unei companii de stat. Un director care poate fi demis pentru că a adus compania pe pierdere, pentru nerespectarea indicatorilor. Dar nu, nu se întâmplă aşa, pentru că partidul e mai tare decât interesul pentru bunul naţional“!

Mocioi s-a adresat colegilor din Parlament, cărora le-a cerut să voteze moţiunea. Votul va fi astăzi. „Dacă angajaţii de la Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara şi Compania Naţională a Uraniului ar fi în această sală ar fi votat această moţiune. Dvs. îi reprezentaţi aici! Votaţi ca să fiţi votaţi“, a încheiat aceasta.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: