Pensionările anticipate, sistate până în decembrie

Cereri record de pensionări anticipate s-au înregistrat în luna mai la Casa Judeţeană de Pensii Gorj. Cei care s-au pensionat pe ultima sută de metri au fost cu preponderenţă bugetarii. Începând din 3 iulie s-au sistat pensionările anticipate până la data de 31 decembrie 2010.

Peste 220 de cereri de pensionare anticipată au fost primite doar în luna mai a acestui an la Casa Judeţeană de Pensii, în condiţiile în care în celelalte luni ale anului nu se înregistrau mai mult de 20 de cereri. Astfel, dacă în luna aprilie au fost înregistrate doar 12 cereri, în luna mai 224 de persoane şi-au depus cerere de a ieşi mai devreme la pensie. „În luna mai am avut un număr record de cereri de pensionări anticipate şi anticipate parţiale având în vedere că începând cu 3 iulie acest tip de pensionare va fi sistat. Chiar dacă nebunia trebuia să fie undeva prin iunie, oamenii aflaseră că se dă această lege aşa că s-au grăbit. Ulterior au aflat că lege a intră în vigoare din iulie astfel că în iunie nu au mai fost decât vreo 25 de cereri”, a declarat Maria Udroiu, director adjunct al Casei Judeţene de Pensii Gorj.

De la începutul anului şi până în prezent au fost depuse la Casa Judeţeană de Pensii Gorj un număr de 284 de cereri de pensionare anticipată din care au fost emise doar 70 de decizii. „Cei care s-au grăbit să se pensioneze au fost cu preponderenţă bugetarii având în vedere situaţia lor, dar nu au lipsit nici celelalte sectoare. Din ianuarie până în 31 mai am avut de soluţionat 284 de cereri şi am emis 70 de decizii”, a precizat Maria Udroiu.

Măsura de sistare a pensionărilor anticipate va fi aplicată până la data de 31 decembrie 2010.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: