Pentru un lider al minerilor există doar PSD și PNL

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, pare deranjat de faptul că unii lideri politici atrag atenția asupra riscului uriaș care există privind intrarea Complexului Energetic Oltenia în faliment, peste doar câteva luni. Un scenariul luat însă în calcul și de companie, în cazul în care planul de restructurare nu va fi aprobat de Comisia Europeană până la finalul acestui an.

Cel care a prezentat public scenariile luate în calcul chiar de CE Oltenia - lichidare imediată, restructurare fără investiții cu închidere în 2025 sau restructurare cu investiții uriașe și pierderea a opt mii de locuri de muncă până în 2030 - este Nicolae Ivăniși, candidatul Partidului Ecologist Român la Camera Deputaților.

În replică, președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, acuză faptul că se aruncă pe piață scenarii panicarde, pentru o mână de voturi. Între timp, scenariile au fost publicate pe site-ul Complexului Energetic Oltenia, exact în forma pe care a prezentat-o Ivăniși.

Liderul sindical Dumitru Pîrvulescu atrage atenția că vremurile în care minerii puteau fi manipulați ușor au apus de mult. “S-a făcut 30 de ani campanie electorală pe spatele minerilor și energeticienilor. În momentul în care deja am văzut luminița de la capătul tunelului, nu ne gândim la salvare, ci la închidere? Colegii nu mai pot să fie folosiți de un partid sau altul, prin scenarii. Niște șmecherași și-au făcut niște scenarii bine gândite, au apelat la ele, au vrut să le rostogolească, alții vor să facă ceva credibil, dar colegii se gândesc cum vor apuca momentul când vor ieși la pensie după o muncă atât de grea și îndelungată și mai devreme decât anii anteriori, și mai bine”, a declarat liderul Federației Naționale Mine Energie la Impact TV.

Cele mai mari așteptări, sindicalistul le are de la cele două mari partide. Și-ar dori din partea candidaților și dezbateri pe tema viitorului companiei. „Când nu există o dezbatere între PNL și PSD e dezbatere zero. Electoratul va fi foarte puțin la vot și, prin acest procent mic, Parlamentul se va polariza în jurul acestor două partide. E foarte important să vezi o dezbatere pe viu între cele două. Dincolo de lupta asta electorală, Gorjul e un județ cu probleme în viitorul apropiat. Sper ca, după 6 decembrie, să lase orgoliile și să facă ceva pentru Gorj împreună”, a mai spus Pîrvulescu, la Impact TV.

Nicolae Ivăniși a spus în mai multe rânduri că minerii și energeticienii nu ar trebui să mai cotizeze niciun leu de sindicate, pentru că interesele lor nu sunt reprezentate. "Eu am prezentat scenariile făcute de companie. Nu le-am făcut eu, doar le-am relatat, am extras puțin din ce au pus ei acolo. Planul de restructurare are mii de pagini, vă dați seama câte secrete ascund ei acolo?", a spus Ivăniși la Sabotorii TV.

Galerie foto


Vizualizări: 1,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: