Ivăniși: Nu pot să calc pe cadavre, mă las și de alegeri, și de tot

Candidatul Partidului Ecologist Român Gorj la Camera Deputaților, Nicolae Ivăniși, a spus că nu va face campanie electorală din ușă în ușă, în acest context epidemiologic. “Cei care au o latură umană sunt copleșiți și nu-ți mai arde să te apuci de campania electorală așa cum se face de fapt, door tu door, să relaționezi cu grupuri de oameni. Nu văd justificate aceste alegeri, pentru că situația este scăpată de sub control. De la autorități vedem doar panică sădită, multă panică”, a spus Ivăniși la Impact TV.

Ivăniși crede că tactica partidelor mari va fi aceea se a se folosi de primari și de activul de partid pentru a scoate oamenii la vot, mai ales în mediul rural, în timp ce alegătorii care nu depind de stat sunt panicați peste măsură pentru a sta acasă.

Candidatul PER Gorj a reamintit de faptul că un parlamentar al partidului a depus încă din iunie o inițiativă legislativă pentru ca testarea Covid să fie gratuită, pentru că mulți oameni nu au 300 de lei pentru un test. “Dacă tot au luat decizia să facă alegeri, măcar ar fi trebuit să clarifice lucrurile. Un parlamentar al Partidului Ecologist Român a depus încă din iunie o inițiativă privind testarea gratuită pentru Covid, pentru a vedea cu toții situația reală în care ne aflăm”, a spus Ivăniși, care crede că în aglomerările urbane rata de infectare este foarte mare.

Ivăniși susține că doar testarea masivă ne poate ajuta să încetinim răspândirea virusului, iar cei infectați ar putea beneficia de tratament din timp, pentru a nu ajunge la Terapie Intensivă, acolo unde șansa de a scăpa este foarte mică în România. Candidatul la postul de deputat de Gorj spune că nu crede că masca ne poate feri de virus: “Nu pot să spun că am o temere foarte mare cu privire la acest Covid. Eu am spus mereu că nu îl putem evita, o să îl luăm cu toții. Nici în acea mască nu am încredere absolut deloc că ne poate proteja. Dar, nu pot să mă duc acum în mediul rural, unde oamenii stau mai izolați, să merg cu cu 20 de oameni în campanie și să cresc riscul ca acei oameni să fie infectați. Nu pot să calc pe cadavre, mă las și de alegeri, și de tot. Că doar nu sunt deputat azi și pierd postul mâine”.

Nicolae Ivăniși a criticat mai multe decizii ale guvernanților, care au închis școlile, dar au lăsat cazinourile deschise, au închis târgurile și piețele în care vindea producătorul autohton, dar au lăsat deschide marile supermarketuri unde găsim preponderent marfă de import. “Pe 6 decembrie ar trebui să le facă românii nota de plată, să simtă până în măduva oaselor”, a concluzionat Ivăniși, care a subliniat că starea de panică va fi menținută intenționat de guvernanți până la alegeri.

Vizualizări: 3,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: