Pepenele roșu, beneficii extraordinare pentru sănătate

Pepenii roşii care au invadat pieţele în ultima perioadă au numeroase benificii pentru sănătate. Iar cum aceştia se găsesc din plin în mijlocul verii este momentul ideal să ne îngrijim sănătatea prin asigurarea unei alimentații optime, mai ales că acum petrecem mult timp în aer liber și suntem expuși riscului de deshidratare.

Nutriționiștii susțin că pepenele roșu aduce o mulțime de beneficii și ar trebuie consumat cu regularitate vara. Pepenele roșu este unul din fructele vedetă ale verii fiind adorat de cei mici, dar și de adulți. Important de menționat este faptul că acesta este plin de nutrienți esențiali care aduc beneficii sănătății. Pepenii au peste 90% apă și sunt plini de electroliți, ceea ce îi face aliați de nădejde împotriva deshidratării. În plus, un pepene are foarte puține calorii, aproximativ 30 de calorii la 100 de grame de fruct. De aceea sunt buni pentru doamnele care vor să slăbească sau să piardă câteva kilograme.

Pepenele roșu este și o sursă excelentă de vitamine printre care  vitamina A, care are o serie de proprietăți antioxidante și ajută la menținerea în stare optimă a vederii. De asemenea, are un rol important în păstrarea pielii sănătoase având și vitamina C care contribuie la dezvoltarea rezistenței împotriva infecțiilor și care luptă cu radicalii liberi. Conține și vitamina B6 care contribuie la buna funcționare a creierului și care ajută la producerea de anticorpi.

Un alt component important pe care îl găsim în pepenele roșu este licopenul. Acesta este un puternic antioxidant ce poate provoca reacții benefice pentru organism. Studiile de specialitate susțin că acesta este asociat cu menținerea sănătății inimii, cu reducerea rigidității arterelor și cu prevenirea unor tipuri de cancer. Mineralele ca potasiu și magneziu care se găsesc în pepenele roșu mențin sănătatea cardiovasculară, funcționarea creierului. În plus, ajută la împiedicarea retenției de apă din corp. Magnziu este un mineral care participă la peste 200 de reacții biochimice în organismul uman. Mai exact, asigură funcționarea normală a mușchilor și a nervilor şi ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge.

Vizualizări: 1,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: