Supă de ceapă și usturoi pentru imunitate

Se cunosc deja proprietăţile cepei şi usturoiului  ca remedii naturale ideale și eficiente pentru prevenirea anumitor boli. Includerea acestora într-o alimentație echilibrată aduce foarte multe beneficii, întrucât ambele legume întăresc sistemul imunitar.

Dacă sistemul imunitar v-a fost afectat atunci o supă de ceapă și usturoi este o rețetă perfectă pentru întărirea acestuia. Atât ceapa, cât și usturoiul sunt alimente ce conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți şi au proprietăți cu efect antibiotic, ajutând la prevenirea și combaterea diferitelor infecții.

O dietă echilibrată este esențială pentru a putea întări sistemul imunitar și pentru a combate diferite afecțiuni. Consumul unei supe de ceapă și usturoi este o metodă din ce în ce mai des utilizată.

Ingrediente:

    3 cepe

    Morcovi (după preferințe)

    2 căței de usturoi

    1 nap alb de dimensiuni mici

    570 ml supă de legume

    Puțină pudră de muștar

    Foi de dafin

    30 ml ulei de măsline

    Piper

    Sare

Mod de preparare:

Începe prin a toca cele trei cepe în felii subțiri sau julien. Decojește doi căței de usturoi și pisează-i în mojar. Spală morcovii, decojește-i și taie-i bucăți. Procedează la fel și cu napul. Încălzește un pic uleiul într-un vas, la o temperatură scăzută şi adaugă ceapa, morcovii, usturoiul și napul tocat.

Sotează legumele la foc mic, până devin aurii şi adaugă sare și piper după gust. După câteva minute, adaugă câteva foi de dafin, pudra de muștar și supa de legume.

Amestecă bine și lasă supa să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute, cu vasul acoperit. În acest fel, aromele și proprietățile benefice se vor păstra. După ce supa este gata, scoate foile de dafin din aceasta. Poți să scoți și morcovii din supă, în funcție de preferințe. Dacă dorești, poți să adaugi din nou sare și piper.

Beneficiile acestei supe sunt multiple. Cel mai important beneficiu este faptul că ambele legume sunt utile pentru întărirea sistemului imunitar. În acest fel, consumul acestora reprezintă o metodă eficientă de prevenire a bolilor și a infecțiilor.

Vizualizări: 2,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: