Percheziții în Gorj, Dolj și Olt. Evaziune din comerțul cu lemne!

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj au efectuat miercuri 29 percheziţii pe raza judeţelor Gorj (17), Dolj (1) şi Olt (11).

Au fost vizate persoane care desfășurau activități de achiziție, transport și vânzare a materialului lemnos, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
În fapt, persoanele vizate au ascuns sursa impozabilă și s-au sustras de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, consemnând, totodată, în fals, în conținutul avizelor de însoțire, date nereale.

Prejudiciul estimat este de 2.000.000 lei, a transmis IPJ Gorj.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai documente referitoare la activitatea desfășurată, echipamente IT, telefoane mobile, precum și importante sume de bani, care urmează să facă obiectul cercetărilor, în scopul probării întregii activităţi infracţionale.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmilor din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj, precum și polițiștilor din cadrul IPJ Dolj, Olt și Mehedinți.

Vizualizări: 3,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: