Percheziții la casa unui consilier local. Au fost găsite bunuri furate - VIDEO

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au descins luni la o locuință de pe raza localității Drăguțești, fiind vizată o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt. Potrivit unor surse neoficiale, este vorba de consilierul local Ion Bîrsanu, suspectat că a luat motoarele și alte piese de pe două ambulanțe aflate în curtea primăriei, obținute de administrația locală prin donație.

"Polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 59 de ani, din localitate, ocazie cu care au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor două motoare având cutiile de viteze aferente şi mai multe componente şi subansamble auto, despre care există suspiciunea rezonabilă ca provin din săvârșirea infracțiunii de furt", arată IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul ca bunurile ar fi fost sustrase în perioada septembrie - octombrie 2017, de la două autospeciale inscripţionate cu textul ,,Ambulance”, aflate în curtea Primăriei Comunei Drăguţeşti.

Bunurile ridicate cu ocazia percheziţiei au fost predate Primăriei Comunei Drăguţeşti, până la finalizarea cercetărilor, prejudiciul ridicându-se la peste 200.000 lei.

"În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, urmând ca după administrarea materialului probator să fie propuse măsuri legale", anunță IPJ Gorj.

Primarul din Drăguțești, Ion Dumitru Popescu, a confirmat pentru Mediafax că este vorba de consilierul Bârsanu. „Am înţeles că ar fi vorba despre Ion Bârsanu, consilier local. Cel care era cu motoarele, ar fi găsit motoarele la el, dar nu ştiu să vă spun mai mult. Motoarele de pe salvări, au fost două salvări şi s-au furat motoarele de pe ele şi le-au găsit la consilier. Furtul a avut loc anul trecut, ambulanţele erau în curtea primăriei, sunt parcate în curte, au fost luate cu titlu gratuit acum câţiva ani, de la Ambulanţă, pe care nu le-am folosit şi domnii respectivi şi-au permis să le descomplecteze. Nu mai aveam cum să le folosesc, că tot furau de pe ele. Eu am sesizat furtul la Poliţie, anul trecut. Eu ştiam că cineva din comună a spus că le-a încărcat, nu mă aşteptam să le găsească la el ", a declarat primarul.

Consilierul vizat de percheziții nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. În februarie, acesta nega orice implicare în furtul motoarelor.  “V-a spus cineva că eu am furat motoare, de ce m-ați sunat pe mine? Dacă mă va acuza cineva, mă va chema procuratura, mă vor chema organele competente. Nu știu de ce m-ați sunat, cine v-a spus numele meu?”, a spus Bârsanu în februarie.(A.M.)

Galerie foto

Vizualizări: 5,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: