Pericol de inundaţii la Peşteana. Ce fac autorităţile!

Mai multe gospodării din Peşteana, comuna Bîlteni, sunt ameninţate de un pârău din localitate care rupe pe zi ce trece din malul apei. Mai mulţi şefi de instituţii au fost prezenţi marţi în zonă pentru a analiza situaţia, printre care şi prefectul Ciprian Florescu.

Câteva case din satul Peşteana, comuna Bîlteni, stau sub riscul de a fi avariate din cauza pârâului Cioiana. Situaţia se întâlneşte în apropiere de un pod al drumului naţional, astfel că Secţia Drumuri Naţionale este cea care trebuie să facă lucrări de consolidare. „De-a lungul timpului, aducând aluviuni, râul acesta a creat o limbă de pământ, de deşeuri vegetale, o limbă care a devenit o insuliţă şi care încet-încet i-a mutat cursul şi în loc să curgă pârâul pe cursul iniţial, a ocolit această limbă de pământ şi bate cu apa într-unul din malurile din partea stângă, acolo unde foarte aproape sunt gospodăriile oamenilor”, a spus Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

Pentru a se evita ruperea malului digului de protecție și afectarea gospodăriilor din apropiere s-a hotărât convocarea urgentă a Comitetului pentru Situații de Urgență. „În momentul acesta nu este un foarte mare pericol, dar trebuie să le luăm din timp, pentru că dacă le lăsăm până în ultima clipă, ne trezim cu avarii pe care nu le mai putem controla. Podul este al Drumurilor Naţionale. Miercuri convoc comitetul pentru situaţii de urgenţă, să dau o hotărâre de comitet, să putem să demarăm procedura pentru a începe SDN-ul investiţia. Va fi un proiectant care va înainta o sumă de cât înseamnă investiţia”, a spus Ciprian Florescu, prefectul de Gorj.

Vizualizări: 1,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: