Pericol la RAAN: Greva foamei, salariaţi de 35 de ore la serviciu, risc de poluare

Cinci angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) au intrat în greva foamei, în faţa platformei Romag Prod, alţi aproximativ 150 de salariaţi protestând, la ora actuală, în faţa instituţiei, nemulţumiţi de nealocarea banilor pentru plăţile compensatorii în urma închiderii companiei.

Cei cinci angajaţi, între care şi un lider sindical, au intrat în greva foamei miercuri seară, în jurul orei 19:00, aceştia spunând că vor renunţa la această formă extremă de protest doar în momentul în care vor primi asigurări că în urma închiderii controlate a RAAN vor primi veniturile compensatorii cuprinse în contractul colectiv de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit liderului sindical din cadrul Romag Prod, Marian Creţan, care se află şi el în greva foamei, angajaţii au recurs la această formă de protest întrucât nu au primit asigurări că Guvernul a alocat banii pentru plăţile compensatorii în urma închiderii companiei.

Aceeaşi sursă a mai declarat că pe lângă salariaţii care se află, joi, în faţa platformei Romag Prod în interiorul unităţii instalaţiile sunt supravegheate de aproximativ o sută de angajaţi care se află la locul de muncă de peste 35 de ore.

Angajaţii care se află în interiorul unităţii Romag Prod sunt cei din tura a III-a, care au intrat la serviciu marţi seară, la ora 22:00, de când turele I şi II au refuzat să intre la locul de muncă, ei protestând în faţa unităţii.

Liderul de sindicat Marian Creţan a mai arătat că angajaţii care supraveghează instalaţiile din interiorul Romag Prod ameninţă că vor părăsi locul de muncă în orice moment, în aceste condiţii existând risc de poluare a mediuului întrucât instalaţiile unităţii vehiculează o cantitate importantă de hidrogen surfurat care ar putea ieşi în atmosferă necontrolat.

Protestul angajaţilor Romag Prod este supravegheat de mai mulţi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, aceştia anunţând în cursul dimineţii de joi conducerea Crucii Roşii Mehedinţi pentru ca aceasta să facă demersurile în vederea aprovizionării cu apă minerală a protestatarilor.

Continuarea pe www.mediafax.ro

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: