Pericole pe drumurile din Gorj. Măsuri!

Operaţiune de amploare demarată de drumarii gorjeni. Toate consolele din fier cu panouri direcţionale vor fi demolate de pe drumurile naționale și europene din  județul Gorj. Sunt şase astfel de obiective care vor fi îndepărtate pentru că sunt foarte vechi și reprezintă un risc pentru trafic.

Până acum, au fost demolate consolele din Câmpu Mare, pe Drumul Național 67B. Urmează și cele de pe șoselele europene. Acestea sunt vechi și ar putea fi luate de vânt și prăbuşite pe asfalt, punând în pericol participanţii la trafic. “Am demontat în intersecţia de la Câmpu Mare. Acolo erau cele mai problematice. Acum am început să le demontăm pe cele de pe drumurile europene. Le vom înlocui cu panouri. Cele actuale sunt foarte periculoase. Vântul era cel mai periculos. Putea să le rupă chiar dacă noi le mai întreţineam. La un vânt puternic, consolele puteau fi smulse din pământ pur și simplu. S-a luat decizia de a fi înlocuite cu panouri noi, reflectorizante”, a transmis Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naționale (SDN) Târgu Jiu.

Acţiunea se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni. Materialul care nu va mai fi de folos va fi vândut la fier vechi. “Toată săptămâna aceasta va dura acţiunea. Sunt șase console de la Filiași la Târgu Jiu. Trebuie urcat cu macaraua, sunt foarte grele și trebuie desfăcute. Cele mai multe vor fi refolosite în interesul Secției de Drumuri, iar ce nu se mai poate folosi se va casa și apoi se va valorifica la fier vechi”, a mai adăugat Tudor.

DOTĂRI

SDN Târgu Jiu a primit mai multe dotări în ultima perioadă. „Am primit un camion nou. Va fi folosit pentru transportul materialelor la punctele de lucru. Urmează să mai ajungă la Târgu Jiu o freză de asfalt și o autobasculantă. Am mai primit și alte echipamente de lucru. Acestea sunt achiziționate de Compania de Drumuri”, a încheiat purtătorul de cuvânt al SDN Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: