Persoanele cu handicap grav, scutite de toate impozitele

Gorjenii cu handicap grav şi accentuat sunt scutiţi, începând cu luna februarie a acestui an, de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri. Mircea Andrei, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, a spus că în judeţ sunt 9.703 persoane cu handicap grav şi accentuat.

Toţi gorjenii care suferă de un handicap grav sau accentuat vor fi scutiţi, începând cu anul acesta, de la plata impozitului pentru orice venit înregistrat. Astfel, pe lângă scutirea de la plata impozitului pe salarii, persoanele cu handicap grav sau accentuat nu vor plăti impozit nici pentru veniturile provenite din pensii, din activităţi independente ori agricole, din silvicultură şi piscicultură. „Prin această ordonanţă de guvern practic se lărgeşte planul de scutiri pentru persoanele cu handicap grav şi accentuat. Nu se mai impozitează niciun fel de venit. Până acum nu se impozitau salariile şi pensiile acestor persoane. La 31 decembrie 2014 aveam înregistraţi 3.614 adulţi cu handicap grav şi 6.089 adulţi cu handicap gradul II accentuat. În total avem înregistraţi 9.703 persoane care ar putea beneficia de această prevedere legală”, a declarat Mircea Andrei, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Tot în acest an au crescut şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap grav, accentuat şi mediu. De la 1 ianuarie 2015, persoanele cu handicap grav vor primi o indemnizaţie lunară de 340 lei, cei cu handicap accentuat vor primi 272 lei iar persoanele cu handicap mediu primesc 39 lei lunar.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: