Încă două autospeciale noi la ISU Gorj

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj va fi dotat cu echipamente noi. O autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei de urgenţă (FRAP) şi un vehicul cu şenile/roţi, cu capacitate mărită de trecere vor ajunge în Gorj, în această primăvară.

Prin intermediul proiectului „Optimizarea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud-Vest Oltenia” sunt achiziţionate: 5 autovehicule cu şenile, 3 autofreze de zăpadă şi 2 autospeciale-FRAP, însă echipamentele sunt împărţite între judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Potrivit reprezentanţilor ISU Gorj, autospeciala va fi trimisă la Rânca. „Autospeciala va fi folosită în zonele predispuse viscolului, cum este de exemplu Rânca. Maşina de intervenţie este una cu şenile, tip UTV, cu capacitate mărită de trecere. Autospeciala are şi dotări medicale”, a declarat Traian Şuţă, prim adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Conducerea ISU Gorj spune că toate cele şapte substaţii sunt dotate corespunzător pentru a face faţă evenimentelor neplăcute. „Nu putem spune că suntem descoperiţi la o anumită substaţie, fiecare are echipamente corespunzătoare chiar dacă unele echipamente sunt mai vechi. Într-adevăr, la Tismana nu avem o autospecială nouă, însă vom trimite una şi acolo. Staţiile de la Motru, Târgu Jiu şi Turceni au fiecare, cel puţin, 2 autospeciale noi. Din anul 2009 şi până în prezent ne-am dotat parcul auto cu 10 autospeciale noi”, a mai precizat Traian Şuţă.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: