Are nevoie de sprijin pentru o operaţie pe inimă

O fată de 13 ani din Rovinari are nevoie disperată de sprijin pentru face o intervenţie chirurgicală pe inimă ce i-ar putea salva viaţa. Florentina Giuliana Ceolac s-a născut cu o malformaţie pe inimă şi trebuie să se opereze de urgenţă. Familia sa nu dispune de banii necesari pentru a-i asigura transportul până la clinica din Italia.

Florentina Giuliana Ceolac a avut nenorocul să se nască cu acest defect la inimă. La vârsta de 3 ani a fost operată pe cord la un spital din Timişoara, iar acum are nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală. Starea de sănătate a fetei s-a înrăutăţit în ultima vreme. Pentru că lista de aşteptare în România este lungă pentru astfel de intervenţii, medicii de la Spitalul Marie Curie din Capitală au făcut demersurile necesare pentru ca fata să fie operată la o clinică din Italia. Mama, Zamfirica Ceolac, care mai are în grijă trei fetiţe minore, se gândeşte cu groază la ziua plecării la clinica din peninsulă, asta pentru că nu are banii necesari pentru a ajunge la operaţia ce i-ar putea salva viaţa fiicei sale.

Femeia creşte singură cele patru fete, care nu au fost recunoscute de tată. Locuiesc într-o casă umilă de la marginea oraşului, fără utilităţi. Singurul lor venit este alocaţia celor mici şi banii pe care îi primeşte ca asistent personal al Florentinei. “Prima dată când a fost operată la Timişoara ni s-a spus că a avut o malformaţie congenitală pe cord, inima era întoarsă invers şi mai multe complicaţii. Am fost acum în Bucureşti cu ea internată şi ni s-a spus că trebuie operată a doua oară în Italia. Aşteptăm invitaţia de la clinica din Italia, în circa două săptămâni va ajunge. Mi-a spus medicul din Bucureşti că am nevoie de bani pentru transport pentru mine şi pentru fată. Fata oboseşte, învineţeşte, se simte foarte rău, are probleme şi cu respiraţia. Avem nevoie de bani, mi s-a spus că e nevoie de 400-500 de euro. Am umblat şi o să umblu în continuare până reuşesc să o operez. Mi s-a spus că o să fie normală, ca orice copil, dar că trebuie operată de urgenţă“, a spus Zamfirica Ceolac, mama fetei.

Pentru că are probleme de sănătate fata a fost retrasă de la şcoală pierzând nişte ani de studiu. Acum este în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială Nr.3 din Rovinari. 

Orice sprijin contează

Zamfirica Ceolac a fost sprijinită în trecut de autorităţile locale pentru a putea merge cu fata la investigaţii. Autorităţile locale au spus că vor încerca şi de această dată să o sprijine. “Vom încerca şi noi să sprijinim fetiţa. Are acest defect la inimă şi are nevoie de operaţie ce nu poate să fie făcută în România. Am văzut că oboseşte repede, nu poate depune efort. Noi am acordat şi în luna noiembrie un ajutor de 500 de lei mamei pentru a merge cu fata la investigaţii”, a spus Ana Maria Catană, consilier în cadrul primăriei Rovinari.

Cei care doresc să o sprijine pe Florentina pot solicita informaţii de contact la primăria oraşului Rovinari.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: