„Personalul în curs de plasare“ a scris o listuţă cu angajări şi promovări

Salariaţii în curs de plasare de la Sucursala Turceni, aflaţi în grevă japoneză, s-au declarat deranjaţi de afirmaţiile unui director din CE Oltenia, care spune că au devenit peste noapte economişti şi jurişti. Drept urmare ei au trimis presei o listă cu persoane despre care susţin că au fost angajate politic sau au fost promovate pe aceleaşi criterii. În acelaşi timp, salariaţii ameninţă cu depunerea unei plângeri penale împotriva directorului general Laurenţiu Ciurel, pentru abuz în serviciu.

De şapte luni circa o sută de angajaţi din CE Oltenia au fost puşi în birouri, izolaţi de ceilalţi colegi, nu li se dă nimic de făcut, dar sunt plătiţi. Ei nu mai suportă incertitudinea şi au declanşat grevă japoneză. Oamenii nu vor să semneze actele adiţionale prin care sunt trimişi în producţie pentru că nu au fost înştiinţaţi oficial şi nici nu li s-au spus criteriile. „E un personal excedentar în meseriile pe care le-au avut. Din muncitori au fost făcuţi peste noapte economişti, jurişti şi aşa mai departe. Nu mai sunt atât de multe locuri la birouri“, a declarat Aurel Medinţu, director Divizia Energie.

Este o afirmaţie care i-a deranjat pe oameni. Tot ieri a apărut în presa scrisă o declaraţie a directorului general care susţine acelaşi lucru. „Solicităm directorului general să facă publice dovezile care au stat la baza afirmaţiilor făcute în presă de către acesta. Totodată cerem să facă publice angajările ca personal TESA în cadrul CEO în perioada 2012-2014“, au transmis salariaţii din CEO.

Promovări şi angajări. Toate pe pile!

În aşteptarea listei lui Ciurel, ei şi-au făcut propria listuţă. Ca urmare, cei trei comunicatori ai greviştilor, Dan Stegărescu, Constantin Nănuţ şi Alberto Păunescu, au făcut lista cu pilele din CEO. Ei susţin că aceştia au fost angajaţi sau promovaţi pe prietenii sau pe criterii politice. Iată numele acestora: Ion Răuţ, Alecu Drăgoi - vicepreşedinte PSD, Alexandru Ruşeţ - fiul vicepreşedintelui SMEO, Ion Biriboiu - preşedinte PSD Turceni, Cristian Cârciumaru - nepotul liderului PSD Florin Cârciumaru, Adina Croitoru, Gheorghe Smărăndoiu - director Mentenanţă Rovinari, Alexandru Gheban, Ioana Răuţ - soţia directorului Diviziei de pază, Raluca Antonie -soţia directorului SDM, Corina Romanescu-soţia inspectorului şef ITM Gorj, Roxana Eacobescu- fiica lui Cornescu Ion din anturajul lui Ion Răuţ, Cristian Iovan- fiul preşedintelui sindicatului SE Turceni, Tudor Văduva- fiul fostului director Gheorghe Văduva, Bogdan Paliu -fiul inginerului şef cărbune SE Turceni, Ştefan Leu-fiul fostului director Leu Ionel şi ginerele inginerului şef Paliu Virgil, Aurel Perţ- promovat în anul 2013 din electrician în inginer, Ion Vitejanu-angajat pe studii teologice şi promovat jurist, Aurica Râpeş, promovată economist, Ion Cernea, promovat economist, Doina Feleaga- sora directorului Vulpe de la cariera Jilţ Nord, Ana  Popescu, promovată economist, Ioana Iovan -nepoata directorului Văduva, Gheorghe Roşianu-inginer la corpul de control promovat de Răuţ Ion, Gheorghe Gheorghiţa, promovat în 2014 din electrician inginer.

Oamenii rămân în grevă japoneză pe termen nelimitat. „Conducerea CEO, prin afirmaţiile făcute public afectează psihic, moral şi social salariaţii CEO aflaţi în curs de plasare şi familiile lor şi sunt de natura să învrăjbească relaţiile dintre salariaţi. Rămânem în continuare în grevă japoneză până la soluţionarea conflictului apărut în conformitate cu legislaţia muncii“, mai spun salariaţii din Turceni.

PLÂNGERE

Oamenii spun că „nesoluţionarea conflictului de muncă îi va determina de a face plângere penală managerului privat al CEO pentru abuz de drept, abuz în serviciu contra intereselor persoanei“. Ei ameninţă că vor cere recuperarea prejudiciului adus statului de la managerul privat din buzunarul lui ca persoană, pentru salariile plătite salariaţilor prezenţi la serviciu şi blocaţi prin diferite abuzuri să nu-şi desfăşoare activitatea din fişa postului“.

Vizualizări: 418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: