Personalul TESA de la spital, izolat la domiciliu

Direcția de Sănătate Publică a dispus ca întregul personal TESA al spitalului din Târgu Jiu să fie izolat, a spus directorul financiar Gigel Capotă la Radio Infinit, după ce mai mulți angajați ai spitalului au fost "pozitiv" la testul pentru noul coronavirus. "Direcția de Sănătate Publică a și luat măsura ca întreg personalul să fie izolat conform procedurilor. Mă refer în primul rând la partea de TESA, apoi în funcție de ancheta epidemiologică și în anumite secții", a explicat Capotă.

Directorul de îngrijiri medicale, o infirmiră de la blocul operator și o funcționară au ieșit pozitiv la test. Claudia Motea, directorul de îngrijiri, a avut contact cu foarte mulți colegi. "Vă dați seama că, prin natura funcției, zilnic a avut vizite de lucru, contacte directe cu asistenții șefi, cu asistenții, cu infirmierii, inclusiv cu partea administrativă", a spus Capotă. "Vă dați seama că zilnic s-a intrat în contact cu personalul, cu noi directorii, dar ar trebui să fim liniștiți, pentru că toți am primit la începutul programului mască și mănuși", a mai spus Capotă, precizând că nu și-a făcut testul, pentru că nu are simptome.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a spus că dacă DSP va dispune izolarea personalului TESA la domiciliu, atunci vor trebui găsite alte soluții, mai ales pe partea de resurse umane și achiziții.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi că 47 de gorjeni au fost testați pozitiv de la începutul pandemiei, trei în ultimele 24 de ore. 262 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 8.381 de teste, astfel că bilanțul total urcă la 12.240.

Vizualizări: 5,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: