Sute de persoane izolate la Motru. Primăria le asigură strictul necesar

Peste 300 de persoane din municipiul Motru sunt izolate la domiciliu. Primăria se asigură ca oamenii care nu pot pleca de acasă timp de două săptămâni să aibă strictul necesar, pentru a depăși această perioadă. În același timp, angajații primăriei sună fiecare persoană izolată și o întreabă de starea de sănătate.

Cel puțin 14 persoane din Motru au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Alte câteva sute, care au intrat în contact cu cei depistați cu Covid 19, au fost izolate la domiciliu. „Astăzi (n.r. luni) avem 322. În fiecare zi, luăm legătura telefonic cu fiecare în parte. Îi întrebăm care este starea de sănătate, dacă prezintă vreunul din simptomele specifice îmbolnăvirii cu coronavirus și dacă mai au nevoie de ceva. Multe dintre aceste persoane nu se așteptau, au fost sunate de DSP să se izoleze la domiciliu și poate nu aveau tot ce le trebuia. Nu poți să ții o familie întreagă, pentru că se izolează cu familia, fără să aibă posibilitatea să cumpere cele necesare timp de 14 zile. Noi le asigurăm strictul necesar”, a dat asigurări primarul din Motru, Gigel Jianu.

Acesta a reușit să redirecționeze bani de la alte capitole pentru a asigura familiilor izolate strictul necesar. „Sănătatea oamenilor este mai presus de orice altă investiție. Eu sunt convins că oamenii apreciază mai mult când sunt sprijiniți decât să faci o investiție și să ai oameni bolnavi în oraș”, a mai spus edilul, la Radio Infinit.

11 persoane cu suspiciune de infectare erau internate luni în spitalul din Motru.

Vizualizări: 1,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: