Pesediştii contestă sondajul care îl umflă pe Călinoiu

Sondajele comandate de PSD la Gorj sunt o necunoscută atât pentru primarii celorlalte partide, cât şi pentru social-democraţi. Interesant este că nici cei care fac parte din conducerea partidului nu ştiu prea multe.

Unul dintre primarii care se minunează de rezultatele sondajului este chiar vicepreşedintele PSD Gorj Marian Rotaru, care spune că nu a fost înştiinţat în legătură cu rezultatul acestor sondaje. Rotaru spune că la Leleşti nu a văzut picior de operator care să întrebe oamenii pe cine ar vota la viitoarele alegeri. Marian Rotaru contestă vehement sondajul care l-a scos pe Ion Călinoiu cu 75% din intenţiile de vot ale gorjenilor şi pe Cârciumaru cu peste 90 la sută. Cei mai supăraţi au fost peneliştii, care ar obţine doar 16 la sută. ”Dacă au zis că sunt sondajele făcute trebuiau anunţaţi şi cei de la PNL, să le facem publice toţi odată, fiind o alianţă, nu ştiu ce casă de sondare a făcut aceste sondaje, aşa că nu numai că nu cred, nu cred în corectitudinea lor când eu ştiu de exemplu că la Leleşti din 2000 de oameni să aud şi eu că a fost o casă de sondare şi a întrebat de Ionescu, de Georgescu., eu nu am auzit aşa ceva. Probabil ca să iasă cineva în evidenţă şi să fie mai tare în lumina reflectoarelor“, a declarat Marian Rotaru.

Nici Călinoiu nu ştie cum l-au „umflat“

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, spune că nu ştie cum s-au făcut aceste sondaje. Mai mult, Călinoiu spune că preşedintele PSD Florin Cârciumaru a vorbit despre aceste sondaje „ca să stabilească un pic liniştea“. Acesta a mai spus că firma a fost aleasă de conducerea centrală. „De treaba aceasta nu s-a ocupat judeţul. Au fost făcute de către organizaţia centrală şi eşantionul şi toate astea l-au stabilit de acolo, probabil nu ştie nimeni în ce localitate. Dimensionarea eşantionului şi selectarea localităţilor a aparţinut în totalitate celor care au realizat sondajul. Foarte bine că nu a călcat la Rotaru niciun operator, să calce acolo unde sunt punctele mai critice”, a declarat Ion Călinoiu.

A fost o mare greşeală a mea că am candidat la funcţia de vicepreşedinte pentru că eu dacă am o funcţie vreau să fiu respectat şi să respect. Nu vi se pare că ar fi trebuit să ştim şi noi?”

Marian Rotaru, vicepreşedinte PSD Gorj

„Nu ştiu nimic. Habar n-am de sondaje. Acum vă aud. Toată ziua am umblat prin comună astăzi şi nu am auzit nimic. De obicei când se mai fac sondaje, lumea mai sună la primărie şi întreabă”

Victor Geogia, primar PSD

„Ce sondaje? Dar nu mă interesează pe mine sondajele lor, ale nimănui. Ce legătură am eu cu sondajele cu Cârciumaru sau Călinoiu. Mie nu mi-a spus nimeni nimic”

Emil Răgman, primar PSD

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: