Peste 100 de controale efectuate de ITM Gorj în câteva zile

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 08-12 aprilie 2024 un număr de 112 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale în valoare de 129.500 lei. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 119 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.


De asemenea, în perioada 09-12 aprilie 2024, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a desfășurat Campania Naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul ”Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase”. Au fost verificați 14 angajatori, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 67.000 lei și dispuse 45 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.


În cadrul acestei campanii, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniul relațiilor de muncă au depistat o persoană prestând muncă nedeclarată la un angajator, pe raza Municipiului Motru, fiind aplicată o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei.

Vizualizări: 548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: