Peste 2000 de pensionari au popriri pe pensii

Bătrâni, săraci şi înglobaţi în datorii. Este vorba de peste 2000 de gorjeni pensionari care au rămas cu pensiile reduse drastic după ce le-au fost aplicate popriri pe pensii din cauza că nu şi-au achitat datoriile la timp către bănci şi alte instituţii.

Pensionarii gorjeni datorează lunar circa 2,3 miliarde de lei la diferite instituţii. Din acest motiv, mulţi dintre ei s-au ales cu pensiile poprite. Unii au luat credite de la bancă şi nu le-au achitat la timp sau au dobânzi restante. Alţii au datorii la asociaţiile de proprietari de care aparţin pentru neplata întreţinerii sau nu şi-au achitat impozitele şi taxelor locale. Mai sunt şi cazuri în care s-au ales cu pensiile poprite în urma unor hotărâri judecătoreşti sau din cauză că au luat bani cu împrumut de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor şi nu au restituit banii. „La nivelul judeţului Gorj, în luna ianuarie exista un număr de 2085 de popriri, în care CJP are calitate de terţ poprit, popriri care presupun reţinerea unei părţi din pensia fiecărui beneficiar conform codului penal de procedură fiscală”, a precizat Daniela Negoiţă, director adjunct în cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj.

În această situaţie se află şi Maria Trăşcău în vârstă de 65 de ani din Bârseşti. Femeia abia mai face faţă cheltuielilor, singurul său venit fiind o pensie care nu ajunge la 4 milioane de lei vechi. „Este greu. Banii sunt puţini, datorii avem că nu este suficient ce avem să ajungem la sfârşit de lună. Alt venit nu am decât micuţa mea pensie, care nu ştiu unde să o împart mai întâi” , a spus femeia. 

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: