Află de ce preşcolarii de la Ţânţăreni nu mai merg la grădiniţă

Preşcolarii de la o grădiniţă din comuna Ţânţăreni sunt tot în vacanţă. Micuţii stau acasă din cauză că în sălile de clasă este frig. Lemne pentru foc sunt, sobele sunt bune, dar nu are cine să facă focul. Autorităţile locale spun că au aflat de la ziarişti că grădiniţa este închisă şi au promis că vor rezolva problema.

Părinţii sunt revoltaţi şi spun că mai bine îi ţin acasă pe micuţi decât să rişte ca aceştia să se îmbolnăvească. „Am două fete nu le-am dus la grădiniţă acum după sărbători pentru că e frig în clasă, nu se face focul, o să le duc atunci când o să fie cald“, a spus Maria Popa din Ţânţăreni.

Viceprimarul comunei, Iulian Ştefan, a aflat despre această situaţie de la ziarişti. El a spus că problema va fi rezolvată, iar de săptămâna viitoare copiii vor putea merge la grădiniţă. „O să tragem la răspundere directorul unităţii de învăţământ pentru că nu ne-a anunţat despre această situaţie şi oricum rezolvăm problema, o să punem un om  de la ajutorul social să facă focul“, a spus acesta. El mai susţine că imediat ce posturile vor fi deblocate va fi angajată o femeie de serviciu la această unitate de învăţământ.

Educatoarele fac curăţenie în grădiniţă

La grădiniţa Albă ca Zăpada din satul Floresti, comuna Ţânţăreni merg 45 de copii. Pentru ei vacanţa de iarnă s-a prelungit pentru că femeia de serviciu care avea grijă ca micuţii să nu stea în frig refuză să mai facă focul în sobă, fiind nemulţumită de salariul pe care-l primeşte, respectiv minim pe economie. „Femeie de serviciu la grădiniţă nu mai este. O plăteam noi din buzunarul nostru, dar nu ne-am mai permis iar fără bani femeia a refuzat să vină dimineaţa să facă focul. Părinţii şi-au luat copiii acasă nu au vrut să-i lase să stea în frig“, a precizat Elena Tudor, educatoare la grădiniţa în cauză.

Grădiniţa cu pricina s-ar putea transforma într-o cocină pentru că nu are cine nici să dea cu mătura, educatoarele spunând că nu vor mai putea îndeplini şi sarcinile femei de serviciu. „Aşa cum a spus şi colega mea, este o situaţie jenantă, copii nu vin la grădiniţă din cauza frigului. Noi dădeam câte 50 de lei fiecare din salariu pentru a plăti femeia de serviciu să facă focul în sobă, asta pe lângă faptul că noi măturăm, noi facem curat prin grădiniţă. Este o situaţie tristă“, a spus Elena Şovăilă, o altă educatoare de la această grădiniţă.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: