Peste 50 de cititoare de carduri la Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu încearcă să intre zilele astea în legalitate în ceea ce priveşte cititoarele de carduri. Cardurile de sănătate vor fi folosite de gorjeni începând cu 1 mai, astfel că unităţile spitaliceşti trebuie să fie dotate cu astfel de dispozitive. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a anunţat că a achiziţionat 59 de cititoare de carduri încă din luna decembrie a anului trecut.

Obligativitatea folosirii cardurilor de sănătate i-a alertat pe reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă, care încă de ieri au instalat dispozitivele în toate secţiile şi toate cabinetele Policlinicii. Potrivit conducerii spitalului au fost achiziţionate 59 de cititoare de carduri de la o firmă specializată. „S-au achiziţionat 59 de cititoare în valoare de 12.000 lei. Achiziţia s-a făcut în luna decembrie a anului trecut de la o firmă specializată. Cititoarele sunt cele acceptate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a declarat Corina Ratcu, directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Cât priveşte personalul care va utiliza aceste cititoare, conducerea spitalului a precizat că medicii şi asistentele au fost deja instruite să folosească dispozitivele. Managerul unităţii, Tiberiu Tătaru, a precizat că de la 1 mai toţi gorjenii care vor trece pragul spitalului vor trebui să prezinte cardul de sănătate. „Vorbim de un act medical îmbunătăţit, medicul specialist putând să cunoască mai bine antecedentele medicale ale pacientului. În ceea ce ne priveşte, avem cititoare, avem medici instruiţi. Pacienţii care vor avea nevoie de serviciile medicale ale spitalului vor veni cu aceste carduri de sănătate iar pentru cei care nu au se va merge în paralel şi metoda clasică”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: