Protest la cariera Seciuri în prima zi de lucru a minerilor

Aproximativ 40 de angajaţi ai CE Oltenia de la cariera Seciuri au protestat luni, nemulţumiţi fiind de faptul că vor fi transferaţi la Direcţia de Pază, condusă de Ion Răuţ. După închiderea perimetrului, aceştia ar vrea să lucreze pe meseriile lor, în bazinul Rovinari, numai că administraţia doreşte cu orice preţ să-i transforme în agenţi de securitate. Oamenii spun că nu vor accepta acest abuz al administraţiei şi că vor continua protestele.

Salariaţii CE Oltenia au reluat ieri activitatea, după vacanţa prelungită de Paşti. La Cariera Seciuri minerii au protestat încă de la primele ore ale dimineţii, preţ de 4 ore. Nemulţumirea acestora pleacă de faptul că vor fi trecuţi la pază. Minerii au solicitat în scris să fie trecuţi la alte unităţi, pe aceleaşi posturi, însă cererea le-a fost respinsă în şedinţa de Directorat.

Din cei 105 de salariaţi care lucrează la sectorul respectiv, circa 20 vor beneficia de ordonanţă, iar în jur de 65 vor fi trecuţi la pază, spune sindicalistul Valeriu Cotojman. “Am protestat pentru că ne-au trecut la pază, obligat forţat. Noi am cerut redistribuire la Rovinari pe meseriile pe care le-am avut de excavatorist, mecanic, lăcătuş, vulcanizatori şi avem tabelul înregistrat la Complexul Energetic. Ni s-a spus că s-a băgat în Directorat şi s-a respins. Sunt 45 de posturi de paznici, 10 la pompele de apă, 5 electricieni şi restul i-au trecut la ordonanţă. Unii se înscriseră la ordonanţă, sunt mulţi care nu semnară. A venit Dogaru de la Resurse Umane. Aştept să iau Contractul Colectiv de Muncă, să mi-l xeroxeze că nu mi l-au trimis până acum să îl vedem, să îl citim înainte. Veniră cu actele adiţionale la contractele individuale ca să le semnăm, fără să ştim ce cuprinde CCM-ul. Vom continua protestele şi vom depune contestaţie la companie. Sunt maistru de meserie, în ultimul timp am fost brigadier de utilaj, voi pierde 800 de lei la salariu şi grupa a II-a de muncă, zilele de concediu suplimentare dispar”, a declarat Valeriu Cotojman, liderul Sindicatului Viitorul, departamentul Seciuri. 

Nemulţumirea oamenilor este cu atât mai mare cu cât în cadrul CE Oltenia au fost făcute angajări, în condiţiile în care mii de mineri şi energeticieni sunt trimişi acasă. “Este un abuz al administraţiei. Au făcut angajări din afara complexului, au angajat şi din cei care au luat prima şi a doua ordonanţă. Sunt şefi în cadrul complexului care au  împlinit vârsta de pensionare şi îi ţin în continuare, iar oamenii tineri care au 40-45 de ani îi obligă să plece cu ordonanţa”, a mai spus sindicalistul Valeriu Cotojman.

PRECEDENT

Acum circa o săptămână, pe aceleaşi considerente, au protestat şi câteva zeci de mineri de la sectorul Peşteana Sud. Lor, directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, le-a promis că nu vor ajunge agenţi de securitate în cadrul companie după închiderea perimetrului, de la 1 iunie.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: