Peste o mie de poliţişti şi jandarmi gorjeni, mobilizaţi în ziua alegerilor

Poliţiştii au fost extrem de vizibili în primul tur de scrutin la nivelul judeţului Gorj, dar cu toate acestea conducerea MAI anunţă suplimentări de forţe pentru al doilea tur. "Pentru buna desfăşurare a turului II al alegerilor pentru Preşedintele României, Ministerul Administraţiei şi Internelor a luat măsuri de suplimentare a forţelor de ordine, comparativ cu cele implicate în primul tur de scrutin.

Astfel, peste 780 angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor vor fi angrenaţi în misiuni de asigurare a pazei secţiilor de votare pe timpul turului II al alegerilor pentru Preşedintele României.

Dintre aceştia,  430 sunt poliţişti, 82 jandarmi, 58 cadre ale Centrului de Pregătire şi Perfecţionare a Subofiţerilor Jandarmi Bumbeşti-Jiu, 143 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 24 de la serviciile publice deconcentrate. De asemenea, în aceste activităţi sunt implicaţi şi 96 de poliţişti comunitari.

Pentru asigurarea ordinii publice şi liniştii publice, vor fi angrenaţi peste 200 de angajaţi ai I.P.J. Gorj şi I.J.J. Gorj, sprijiniţi de elevii unităţilor de învăţământ ale M.A.I.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: