Peste o mie de poliţişti şi jandarmi, pe străzi în ziua votului

Peste 1.200 de poliţişti, jandarmi, lucrători ai I.S.U. Gorj şi angajaţi ai altor structuri ale M.A.I. sunt mobilizaţi în vederea desfăşurării scrutinului electoral în condiţii de linişte şi legalitate.

          Astfel, la nivelul judeţului s-a constituit un Comandament Operaţional format din reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie, de Jandarmi, Situaţii de Urgenţă, care este coordonat de inspectorul şef al I.P.J. Gorj. Comandamentul Operaţional va gestiona misiunile complexe de menţinere şi asigurare a ordinii publice şi va lua toate măsurile pentru buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al oamenilor legii.

          În cadrul Circumscripţiei Electorale Judeţene Gorj au fost organizate un număr de 325 de secţii de votare, dispuse în 289 de locaţii, paza lor urmând a fi asigurată de 400 de poliţişti, 122 jandarmi, 216 lucrători ISU Gorj şi cadre de la alte structuri ale M.A.I. (Serviciului Paşapoarte, Serviciul Permise şi Înmatriculări, Serviciul pentru Imigrări).

          De asemenea, oamenii legii asigură paza la Biroul Electoral Judeţean, la depozitul cu buletine de vot şi la transportul acestora către primăriile din judeţ. Structurile aparţinând M.A.I. vor prelua paza secţiilor de votare în ziua de 8 decembrie 2012, începând cu ora 18.00.

          De asemenea, peste 200 de poliţişti şi jandarmi, sprijiniţi de celelalte structuri M.A.I şi poliţişti locali vor acţiona zilnic, în acest sfârşit de săptămână, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică necesar desfăşurării în bune condiţii a scrutinului electoral.

         

          În ziua votuluipeste 400 poliţişti şi jandarmi vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale şi  vor fi în permanenţă pregătiţi să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, în preziua şi în ziua alegerilor, vor fi constituite echipe operative formate din poliţişti care vor efectua cercetări în scopul soluţionării sesizărilor, incidentelor sau evenimentelor în legătură cu procesul electoral.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: