Peste o mie de sancțiuni aplicate de polițiști

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au efectuat, în perioada 16-22 mai controale în trafic, fiind aplicate 1134 de sancțiuni contravenționale, dintre care 259 pentru abateri săvârșite de bicicliști și 60 pentru abateri săvârșite de pietoni.

De asemenea, în urma abaterilor constatate, au fost reținute 121 de permise de conducere, dintre care 52 pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, 20 pentru conducerea sub influența alcoolului și 49 pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 69 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

De precizat este faptul că, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave este viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor și a biciliștilor, precum și consumul de alcool, comunica IPJ Gorj.

Creșterea siguranței rutiere reprezintă o prioritate pentru polițiștii gorjeni, motiv pentru care aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Vizualizări: 721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: