Peste o sută de gorjeni au pensiile suspendate. Motivul!

Casa Judeţeană de Pensii Gorj a decis suspendarea plăţii pensiei unui număr de 110 gorjeni, motivele fiind multiple. Cei mai mulţi dintre ei au fost descoperiţi de instituţie ca fiind în stare de incompatibilitate, pentru că au realizat alte venituri, iar alţii, respectiv pensionarii urmaşi, au uitat să aducă adeverinţe doveditoare la termen, printre aceştia numărându-se şi elevii sau studenţii.

Peste o sută de gorjeni au fost descoperiţi de Casa de Pensii Gorj în stare de incompatibilitate, mulţi dintre ei având şi alte venituri. De pildă, sunt 30 de beneficiari ce încasau pensii de invaliditate gradul III şi care desfăşurau activitate cu normă întreagă sau 21 de cazuri când soţul supravieţuitor, beneficiar al unei pensii de urmaş, a realizat venituri mai mari de 35%. „Pentru cele 110 cazuri au fost create debite în valoare de 481.737 lei, însă au mai rămas de recuperat 297.112 lei”, a spus Oana Talău, directorul Casei de Pensii Gorj.

Apel la elevi şi studenţi

Elevii sau studenţii care sunt beneficiari ai unor pensii de urmaş trebuie să fie atenţi să-şi aducă documentele justificative la timp pentru a nu le fi suspendată pensia. „După împlinirea vârstei de 16 ani, ei nu mai pot beneficia de pensie de urmaş decât în situaţia în care fac dovada cu acte că urmează o formă de şcolarizare, fie liceu, fie universitate. Dacă în cursul lunii octombrie nu depun la Casa de Pensii adeverinţele din care să reiasă că sunt în continuare elevi sau studenţi, li se suspendă plata pensiei de urmaş”, a declarat Oana Talău.

Numărul pensionarilor urmaşi înregistraţi la Casa de Pensii Gorj este de 11.663.

Vizualizări: 4,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: