Peste o sută de sancțiuni în doar câteva zile

În perioada 19-24 octombrie 2013 poliţiştii au continuat seria acţiunilor de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

          Astfel, la nivelul judeţului Gorj, poliţiştii au efectuat 219 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind verificate şi peste 130 de mijloace de transport.

          A fost constatată o infracţiune la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 20.000 lei.

          De asemenea au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale, dintre care 35 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată, în valoare totală de peste 40.000 lei.

         Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii gorjeni depăşeşte suma de 2.000 lei.          

          Exemplificăm:

       În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din municipiul Motru ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au constatat că P.D., în calitate de administrator, a reţinut şi nu a virat contribuţiile cu reţinere la sursă, cu o întârziere mai mare de 30 zile de la scadenţă, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 20.000 lei.

          Administratorul este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale.

Biroul de presă IPJ Gorj

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: