S-au aprins luminiţele în Târgu Jiu. O mare de oameni în Piaţa Prefecturii

Târgu Jiul s-a îmbrăcat, duminică, în straie de sărbătoare. Centrul oraşului a fost împodobit cu zeci de mii de lumini. În Piaţa Prefecturii, a fost aprins un brad natural, iar seara s-a încheiat pe ritmuri muzicale. Formaţia Zdob şi Zdub a întreţinut atmosfera până târziu. Vremea bună i-a scos din case pe târgujieni. Mii de oameni s-au îngrămădit să ia parte la momentul aprinderii iluminatului festiv.

Luminile s-au aprins la câteva minute după ora 19. Cea mai mare atracţie pentru cei prezenţi a fost bradul împodobit din centrul oraşului. Nu toată lumea a apucat să facă poză lângă el. Din cauza aglomeraţiei, mulţi au renunţat. „E foarte aglomerat. Vin în fiecare an, dar parcă niciodată nu a fost aşa de aglomerat. Am aşteptat să facem o poză mai aproape de brad, cu copilul, dar renunţăm pentru că durează prea mult. Ne întoarcem în serile următoare, când sigur nu va mai fi aşa de aglomerat”, a spus o femeie.

„Îmi place cum e împodobit oraşul, dar nu am apucat să văd dacă sunt noutăţi. Este foarte multă lume şi nu îmi dau seama cum e luminat, dar cel puţin bradul este mai frumos decât anul trecut. Este natural şi miroase a brad, a sărbători”, a spus o tânără.

Alţii ar fi preferat să vadă aprins bradul care a costat municipalitatea 100 de mii de euro şi care a rămas în depozit şi în această iarnă. „Este o bucurie şi pentru copii, şi pentru noi. Am venit devreme şi am aşteptat să se aprindă luminile. Nu mi se pare ceva nou faţă de anul trecut. Cred că se putea face mai mult. Cred că se putea folosi şi acel brad care a costat foarte mult şi acum e ţinut în depozit. Era frumos şi dădea altfel în centrul oraşului. În rest, mi se pare că este mai aglomerat ca niciodată”, a spus o altă femeie.

În acest an, Primăria Târgu Jiu a cheltuit 150 de mii de lei ca să închirieze ornamente noi de sărbători. Cele folosite până acum erau prea vechi şi nu mai funcţionau.  

Galerie foto




Vizualizări: 2,480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: