Petrescu, în instanţă cu UEF Motru pentru restituirea salariilor

Fostul director Ilie Petrescu a ajuns în instanţă cu UEF Motru, după ce în urma unui control ANAF i se impută restituirea sumei de circa 20.000 de lei. Banii respectivi constituie salarii pe care le-ar fi încasat integral, fără să se ţină seama de indicatorii de performanţă. Ilie Petrescu susţine că nerealizarea indicatorilor a fost cauzată de neonorarea contractelor de către CE Oltenia. Petrescu va avea prima înfăţişare în procesul cu UEF Motru pe data de 23 septembrie.

Procesul UEF Motru cu foştii şefi are loc pe data de 23 septembrie. Ilie Petrescu speră să iasă basma curată, motivând că nerealizarea indicatorilor de performanţă a fost cauzată de neonorarea contractelor de către CE Oltenia. „Săptămâna viitoare avem proces la Târgu Jiu, am dus toate datele acolo, am arătat că nu s-au realizat 1,1 milioane de lei din contractele cu CEO, fapt care a dus la nerealizarea veniturilor, nerealizarea veniturilor au dus la nerealizarea indicatorilor. Nerealizarea indicatorilor nu s-a datorat lui Ilie Petrescu, ci Complexului Energetic Oltenia”, a declarat Ilie Petrescu. Acesta susţine că şi-a onorat obligaţiile vizavi de lucrările contractate pentru alte activităţi. „Pe terţi, din luna aprilie şi până la sfârşit, am făcut 18%, conform coeficientul pe care l-am avut în contractul de mandate. Adică în afara sistemului am putut să reacţionez, am luptat prin primării, prin lucrări în afara judeţului, dar cu CEO nu am putut face nimic”, spune Petrescu. 

Şi Cojocaru are bani de dat

Directorii Ilie Petrescu şi Ion Cojocaru şi-au încasat salariile 100% fără să fi realizat indicatorii de performanţă, drept pentru care ANAF a dispus restituirea banilor. Ilie Petrescu are de restituit cea mai mare sumă de bani dintre şefii chemaţi în instanţă de UEF, mai exact 20.000 de lei. La rândul său, Ion Cojocaru are de restituit 5.000 de lei. Şi reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia în Consiliul de Administraţie al UEF Motru, de la vremea respectivă, au de restituit bani încasaţi ilegal prin indemnizaţiile de şedinţă. Cei din Consiliu de Administraţie aveau o prevedere în contractele lor, potrivit căreia li se diminuează indemnizaţia de şedinţă, proporţional cu gradul de realizare al indicatorilor. Astfel, ei aveau procent în raport de salariul directorului şi dacă se diminua la director, se diminua şi la ei, lucru care nu s-a întâmplat. În această situaţie se află Adela Brînzan, în calitate de preşedinte, Dumitru Horhoianu şi Adrian Stăncioi, ambii fiind membri în Consiliul de Administraţie.

Vizualizări: 964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: