Nu are curaj să-l dea în judecată pe ministrul energiei. Vrea mediere!

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, vrea să se împace cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu. După ce a spus în repetate rânduri că vrea să-l dea în judecată pe ministru pentru calomnie și amenințări, acum Dan Vîlceanu ia în calcul o mediere cu acesta. Vîlceanu prezintă medierea ca pe o obligaţie, însă în realitatea acest proces este facultativ. Pe scurt, dacă voia să dea în judecată ar fi făcut-o.

Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, spunea în urmă cu aproape o lună, vehement, că îl va da în judecată pe Victor Grigorescu, ministrul Energiei, simțindu-se atacat şi calomniat de ministrul care a postat pe Facebook un mesaj pentru politicianul care are contracte la CE Oltenia. Vîlceanu vorbea atunci și de o plângere penală împotriva ministrului. ”M-am hotărât să-l acționez în instanţă pe ministrul Victor Grigorescu pentru calomniile și insultele pe care le-a postat pe pagina personală de facebook. De asemenea, voi face o sesizare penală pentru amenințare împotriva domnului ministru”, spunea, la începutul lunii august, Dan Vîlceanu.  

La aproape o lună după ce politicianul făcea aceste declarații, Dan Vîlceanu nu mai este supărat. Spune că avocații lui îl vor chema pe ministru la o mediere și lucrurile s-ar putea rezolva și fără judecată. Medierea este facultativă, iar şedinţa de informare asupra avantajelor medierii nu este nici ea obligatorie, a decis Curtea Constituţională încă din 2014. ”Avocații se ocupă. Există o procedură prealabilă unui proces și anume chemarea la mediere. Asta vom face, avocații îl vor chema pe domnul ministru la mediere. Trebuie să îndeplinești procedura prealabilă. Lucrurile se pot rezolva și la mediere, da, dacă domnul ministru recunoaște că a greșit, nu-l mai dau în judecată”, a spus Dan Vîlceanu, preşedinte PNL Gorj. Președintele liberalilor gorjeni a mai spus că nu s-a fixat încă o dată la care ar urma să aibă loc medierea...

Vizualizări: 1,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: