Petrescu: Vreau să văd ce sex a fost sondat

Partidul Conservator (PC) Gorj are 0 procente în sondajul comandat de PSD. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Judeţean, cu care dintre următoarele partide aţi vota?” nici un gorjean nu a nominalizat PC. Ilie Petrescu, preşedintele Partidului Conservator de la Gorj, a comentat pe seama acestui rezultat dezastruos. Răspunsurile fostului senator sunt de-a dreptul amuzante.

Cum vă explicaţi dumneavoastră acest procent de 0% al partidului pe care îl conduceţi în sondajul PSD?

Ăsta nu e sondaj de opinie. 0% nu există. Un partid parlamentar de 0% nu există. Există temperatură 0 grade Celsius, de plus 273 grade Kelvin, nu există noţiunea de 0. Zero nu există decât la temperatură.

În opinia dumneavoastră, care ar fi procentul care ar reflecta cel mai bine realitatea?

Partidul Conservator la ora actuală are circa 10%. Făcând un calcul matematic, unu plus unu dă doi, dacă facem un 10% din procentul votanţilor din Gorj, la voturi exprimate, după tot ce se aşează, peste 12.000 de voturi noi le luăm în judeţul Gorj din cele 70 de localităţi. Eu cred că e o grabă a unora să scape, dă în mass-media pentru a provoca discuţii, iar Partidul Conservator îşi aranjează poziţia din punct de vedere al declaraţiilor. Nu poate să existe noţiunea de 0 la un partid care este de câţiva ani buni în politica românească. Partidul Conservator există din 1992.

Vă afectează faptul că a fost făcut public acest rezultat ?

E treabă de neconcordanţă, pentru că la Consiliul Judeţean Partidul Conservator nu are nicio persoană. Sunt decalaje, vreau să văd eşantionul, care sunt vârstele, ce sex a fost sondat, sunt multe de vorbit într-un sondaj. Un sondaj profesionist trebuie să-l vezi în complexitatea şi în simplitatea lui. E o chestiune complexă, trebuie să vezi pe ce zone s-a făcut eşantionul. Nu poate nimeni să spună că acest sondaj pe care l-a dat PSD-ul e un sondaj real. Mai bine o duceam la matematică cu perioada Pi, 3.14 şi tot eram şi noi undeva.

Aţi luat în calcul să faceţi un sondaj propriu?

Da, vom face independent un sondaj propriu dar în condiţiile date, la numărul de voturi care sunt exprimate în Partidul Conservator şi având în vedere consilierii pe care îi avem şi zonele care sunt cât de cât concentrate privind votul politic. Trebuie realizate sondaje în perioadele de după ieşirea dintr-o iarnă, după vacanţă respectiv septembrie-octombrie şi unul la sfârşitul anului. Eu asta am învăţat de la oamenii adevăraţi în legătură cu sondarea opiniei publice, oameni care au lucrat şi am învăţat de la dânşii. Rezultatul acesta nu este elocvent pentru Partidul Conservator.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: