Program special de vizitare la Peştera Polovragi

Peştera Polovragi nu mai este deschisă vizitatorilor zi de zi. Administratorii cavernei au stabilit un program special pentru următoarea perioadă, în ideea de a le oferi posibilitatea numeroşilor lilieci care îşi duc veacul aici să se odihnească şi să se reproducă. Dacă vara, mamiferele zburătoare stau mai mult plecate în căutare de hrană, în perioada rece se retrag în peşteră.

„Peştera va fi deschisă până la 1 decembrie. Până la sfârşitul lunii octombrie mergem în restrângere. În sensul că luni şi marţi va fi închisă pentru hibernarea liliecilor, care au intrat în peşteră pentru a hiberna şi a se înmulţi. În noiembrie o să fie deschidă doar în weekend şi la solicitările grupurilor mai mari”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.

Este vorba de o măsură care a fost aplicată în ultimii ani şi care a condus la o creştere semnificativă a efectivului de lilieci. Conform administratorilor, caverna reprezintă locuinţă pentru aproape 2.000 de lilieci, asta în condiţiile în care în urmă cu câţiva ani erau doar 300 de exemplare.

Vizualizări: 1,083

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: