Petrişor a fost vizitat de Moş Pandurul

Moş Pandurul a ajuns şi la un băieţel din Teleşti, care trece printr-o adevărată dramă. Este vorba de Petrişor, un băiat de 11 anişori, cuminte şi ascultător, care în urmă cu doi ani a pierdut ce avea mai scump pe această lume, pe mama sa. A rămas în grija tatălui, care cu greu mai face faţă cheltuielilor de zi cu zi. Asta pentru că nu poate să lucreze departe de casă din cauza faptului că trebuie să aibă grijă de băiat. Viaţa i-a încercat pe amândoi, iar acum trebuie să descurce cum pot, mai ales că cei care i-ar putea sprijini, respectiv bunicii din partea tatălui, care locuiesc chiar peste stradă, preferă să stea deoparte.

Drama lui Petre Lucian Iordănescu, sau Petrişor, cum îi spus apropiaţii, a început acum doi ani, atunci când mama sa, la doar 44 de ani a plecat printre cei sfinţi, răpusă fiind de o boală fără leac. De atunci, Petrişor este îngrijit de tatăl său care încearcă să-i ofere tot ce are nevoie. Petre Iordănescu a preferat să stea lângă fiul său şi să muncească cu ziua decât să-l neglijeze plecând în lume ca să strângă bani. Situaţia este una grea pentru cei doi, mai ales că venitul lor este unul foarte mic. Mai mult, dintr-o eroare, copilul a fost lăsat fără hăinuţe de fratele tatălui său, care în loc să ridice sacii cu hainele mamei le-a luat şi pe cele ale lui Petrişor. Copilul ne-a povestit cât de greu îi este fără mama sa. “Mami a murit acum doi ani. Mi-e foarte dor de ea, avea grijă de mine. Acum sunt trist. E bine cu tati, dar mi-e dor de mami. El se mai duce pe la oameni pe la lucru, pe unde îl cheamă. Am avut câteva hăinuţe şi fratele lui tati a vrut să le ducă la Târgu Jiu pe ale lui mami şi le-a luat şi pe ale mele şi le-a dus. Îmi trebuie ca să mă duc la şcoală”, a spus Petrişor. 

Petre Iordănescu: Eu sunt şi mamă şi tată

Tatăl copilului a explicat cât de greu îi este să facă faţă situaţiei după ce a rămas singurul sprijin al lui Petrişor. “Acum aproape doi ani a murit nevasta şi am avut rate, să iau un televizor şi tot ce trebuia pentru copil. După ce mi-am achitat ratele mi-a murit nevasta. Deocamdată m-am obişnuit cu chestia asta. De atunci lucrez pe la unul pe la altul. Ca să îmi găsesc un loc de muncă… e chestia cu copilul. Eu sunt şi mamă şi tată”, a spus tatăl copilului, printre lacrimi.

Vecinii au numai cuvinte de laudă la adresa lui Petrişor. “Îl ajută pe tatăl său. Petrişor este un băiat deosebit. Îşi face focul singur când pleacă tată lui la muncă. Face tot ce poate, în limita posibilităţilor unui copil. Dă de mâncare la animale”, a spus un vecin.  

Vrea armonie în familie

Petrişor nu şi-a dorit de la Moş Crăciun jucării, dulciuri sau alte cadouri, ci înţelegere în familie. S-a bucurat de fiecare lucru primit în dar de la reporterii Pandurul, care i-au adus în dar hăinuţe, încălţăminte, dulciuri, fructe, diverse conserve, cartofi, ceapă, ulei şi alte produse care au fost donate de oamenii cu suflet. “Îmi place ce am primit. Tot îmi place. Nu m-am gândit deloc că o să primesc aşa multe daruri. Cea mai mare dorinţă a mea acum de sărbători este să fie armonie în familie şi să fie bine”, a mai spus Petrişor.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: