Sărbători mai fericite pentru 11 fraţi din Târgu Jiu

Consiliul Judeţean Gorj s-a alăturat campaniei demarate de ziarul Pandurul, iar împreună am reuşit să-l aducem pe Moş Crăciun şi la cei 11 copii ai familiei Ajoiţei din Târgu Jiu. Deşi sunt foarte mici, aceştia îşi ajută părinţii în gospodărie, fiecare având trasate sarcini precise. Cu toate că tatăl este singurul care aduce bani, căsuţa în care locuiesc cele 13 persoane este bine îngrijită.

Familia Ajoiţei din Târgu Jiu locuieşte într-o căsuţă modestă în care fiecare metru pătrat are o anumită destinaţie. Mâna de gospodar se cunoaşte încă de la intrare, pe holul foarte îngust a fost pusă gresie, iar în camere parchet. Din cauza spaţiului insuficient pentru o familie atât de numeroasă, copiii dorm în paturi suprapuse, confecţionate chiar de către tatăl lor. „Suntem o familie numeroasă. Este foarte greu de crescut 11 copii, dar nu imposibil. Avem 8 copii care merg la şcoală şi unul la grădiniţă. Zilnic, trebuie să facem câte 9 pachete pentru ei, plus că trebuie să le oprim câte ceva şi celor care rămân acasă. Tot ce vedeţi aici este făcut de către soţul meu. Începând de la gresie, parchet şi până la paturile suprapuse. Dacă era să luăm oameni la muncă trebuia să plătim foarte mult şi nu ne permiteam. Soţul meu este singurul care aduce bani în casă, lucrează în construcţii, iar vara ne descurcăm mai uşor pentru că are mereu lucrări, iarna e mult mai greu”, a declarat Daniela Ajoiţei.

Copiii îşi ajută părinţii la treabă

Chiar dacă sunt mici, copiii familiei Ajoiţei sunt învăţaţi cu ordinea şi disciplina. „La noi în casă, fiecare munceşte după puterile lui, doi fac ceva, doi altceva. Dacă nu mă ajută copiii nu pot să fac singură mâncare, să spăl, să fac curăţenie. În plus, copiii stau bine cu învăţătura. Niciunul dintre ei nu este codaş în clasă. Avem copii premianţi şi copii care sunt de mijloc. Le-am explicat că fără carte sau fără să ştie o meserie nu se vor descurca în viaţă”, a menţionat Daniela Ajoiţei. Cu ajutorul cititorilor ziarului Pandurul şi Consiliului Judeţean Gorj, Moş Crăciun a ajuns ieri la cei 11 fraţi din Târgu Jiu. Copiii au primit dulciuri şi jucării, iar părinţii au fost ajutaţi pentru a avea ce le pune pe masă în zilele de sărbători. „Nu avem porc, dar încercam să facem cumva pentru ca şi copiii noştri să simt că sunt sărbători. Vă mulţumim tuturor că v-aţi gândit la noi. Anul acesta, sărbătorile vor fi mult mai frumoase şi pentru noi şi pentru copiii noştri. Dumnezeu să vă ajute”, a spus Daniela Ajoiţei.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: