Dorinţa unui octogenar în preajma Crăciunului

Vasile Giurma din Ceauru, comuna Băleşti, în vârstă de 80 de ani, are o dorinţă arzătoare, acum în prejma sărbătorilor de iarnă. Nu şi-a mai văzut fiul de ani buni şi ar vrea ca acesta să-l viziteze măcar acum, de Crăciun. Deşi între cei doi au existat de-a lungul timpului fel de fel de conflicte, bătrânul spune că este dispus să lase toate supărările deoparte şi să petreacă cu toţii, în familie, sărbătorile de iarnă.

Bătrânul povesteşte că nu de puţine ori au existat conflicte aprinse între el şi fiul său, ajungând chiar să fie bătut de cel căruia i-a dat viaţă. Vasile Giurma şi soţia sa au 80 de ani şi abia se mai pot deplasa din cauza vârstei înaintate. Singurul lor sprijin este fiica lor care locuieşte în Târgu Jiu şi care mai trece din când în când pe la părinţi. „Fiul meu m-a bătut cu câţiva ani în urmă şi de atunci nu a mai venit pe acasă, ne-a părăsit. Vine din când în când, o dată la doi-trei ani, îmi cere de băut după care ajungem să ne certăm. Acum nu mai ştiu nimic de el, nu l-am văzut de ceva timp, stă la Copăcioasa, în Scoarţa. Fata mai trece pe la noi, ne mai spală. Mi-aş dori să vină acasă şi fiul meu, măcar acum de sărbători. Vreau să ne înţelegem, nu doresc să ne mai certăm. Îl aştept cu drag pe Dumitru, pe copiii şi soţia lui”, a spus Vasile Giurma, cu ochii în lacrimi.

I-a făcut acte pe proprietăţi

Vasile Giurma mai spune că, în trecut, i-a acordat toată încrederea fiului său. I-a cedat toate bunurile familie astfel încât să-l determine să stea alături de ei. Chiar şi aşa, acesta a uitat că mai are şi părinţi. „Ne-a părăsit după ce i-am cumpărat un apartament în Târgu Jiu şi i-am făcut acte pe casa din Ceauru. Mai am doar un petec de pământ pe numele meu, pe care mai cultiv una-alta, atât. Tot eu plătesc impozitele la toate. Nu-mi doresc decât să vină acasă de sărbători, şi să vină cu gânduri bune, să aibă grijă de noi”, a spus bătrânul.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: