Petroi nu l-a dat în judecată pe Călinoiu pentru că n-are jurist

Primăria comunei Aninoasa funcţionează de mai bine de un an de zile fără jurist, toate sarcinile acestuia fiind preluate de primar şi contabil. Cea care ocupa această funcţie este în prezent în concediu de maternitate şi mai are de stat acasă încă opt luni. De altfel, lipsa unui jurist în primărie l-a împiedicat pe primar să nu dea Consiliul Judeţean în judecată.

Situaţia este aceeaşi de mai bine de un an de zile, când cea care ocupa această funcţie a intrat în concediu pentru creşterea copilului. De atunci, primarul împreună fie cu contabilul, fie cu secretarul se ocupă de atribuţiile acesteia. „În acest moment eu nu am jurist în primărie şi mai e mult până o să am din nou. Cea care era juristă e în concediu de maternitate şi până acum mă ocupam eu cu contabilul şi secretarul. Nu e uşor pentru că una e să fie ea care are o anumită pregătire şi alta noi care nu avem studii în domeniu. E absolut necesară prezenţa unui jurist în primărie, chiar şi mai mulţi pentru că permanent sunt procese”, a declarat Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa. Lipsa unei persoane bine pregătite în ale justiţiei, a fost principalul motiv pentru care primarul nu a acţionat încă în instanţă Consiliul Judeţean Gorj pentru repartizarea defectuoasă a bugetului. „Nu am renunţat nicidecum la idee, dar cred că este mai bine să avem persoana pregătită, argumentele sunt cele mai solide dar dacă nu avem jurist nu putem da în judecată doar de dragul de a da. Trebuie să fim siguri că o să şi câştigăm. Oricum este cert că bani s-au repartizat pe criterii politice”, a declarat Ilie Petroi.

În lipsa unui real sprijin din partea Consiliului Judeţean pentru susţinerea proiectelor din Aninoasa, primăria a trimis deja o cerere Ministerului de Finanţe pentru alocarea unei sume de bani.

În acest moment, primăria Aninoasa funcţionează cu 14 funcţionari publici. 

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: